Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Άρωμα μαστίχας στην Αθήνα από τους Πυργούσους Αττικής

Τρί, 04/06/2019 - 22:06

Παρουσίαση της μαστίχας στην Αθήνα κάνουν οι Πυργούσοι Αττικής. 

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω πρόσκληση του Συλλόγου τους.

"Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση – αφιέρωμα στο μονάκριβο προϊόν της Χίου και μοναδικό στον κόσμο, προϊόν εγγεγραμμένο στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO τη ΜΑΣΤΙΧΑ, με τίτλο «Άρωμα Μαστίχας Χίου», στην πλατεία του Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκη και Λ. Αθηνών) το Σάββατο 8 Ιουνίου στις 8.15μ.μ.
Η Χιώτισσα ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΚΑΒΟΥΡΑ, , υπεύθυνη Μάρκετινγκ MEDITERRA-MEDITERRA( εκπροσωπεί και την ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ), θα έρθει από τη Χίο, για να μας μιλήσει για:το «ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΣΤΗ ΧΙΟ»,και θα προβληθεί DVD σχετικά με την παραγωγή της ΜΑΣΤΙΧΑΣ!
Θα ΧΟΡΕΨΕΙ Η ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, με Νησιώτικους και Χιώτικους παραδοσιακούς χορούς!
Νησιώτικη, Χιώτικη και λαϊκή ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ, από το Χιώτη ΝΙΚΟΛΑ ΚΑΡΑΟΛΑΝΗ (βιολί-φωνή), τον ΜΠΑΜΠΗ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ(λαούτο-φωνή), και τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (κρουστά) ,και φυσικά νησιώτικο πανηγύρι για ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ με τη μοσχοβολιά της ΜΑΣΤΙΧΑΣ,και να σας φιλέψουμε άφθονα Χιώτικα κεράσματα μαστίχας!ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!! " 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 03/12/2019 - 06:58

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ και το ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, διοργανώνουν  ΜΟΥΣΙΚΟΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, αφιερωμένη, στον πάντα επίκαιρο με Χιώτικες ρίζες σατυρικό ποιητή, ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΗ, 100 χρόνια από τον θάνατο του.

Μετά τους χαιρετισμούς,της Προέδρου Μαρίας Μπρη Παπαμακαρίου, του Δημάρχου Ευάγγελου Ντηνιακού και του Κώστα Καρούσου, (πρόεδρος ΕΕΛ) θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων του Ποιητή ,από τον Πυργούση Γιάννη Τσική (ηθοποιός) και τον Σπύρο Αυλωνίτη (λογοτέχνης-ποιητής).

Μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου σατυρικού ποιητή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ, θα αποδοθούν από τον μουσικοσυνθέτη Στέφανο Γεωργιάδη (τραγούδι-κιθάρα)και τον Ανδρέα Δρογκίτη (φυσαρμόνικα) .

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου,την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.