Η Παναγία του Άϊλαντ Παρκ βράβευσε δύο ζευγάρια επιφανών Χιωτών

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/02/2024 - 18:50

Το φιλόξενο ομογενειακό κέντρο «Sand Castle» στο Φράνκλιν Σκουέαρ του Λονγκ Άϊλαντ το βράδυ της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 είχε πλημμυρίσει από ομογενείς που προσήλθαν για να γιορτάσουν από κοινού την 43η επέτειο της κοινότητας της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ και με τον οβολό τους προσέφεραν την δική τους συμβολή στην πορεία αναγέννησης στην οποία είχε εισέλθει η Παναγία τα δύο τελευταία χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γεωργίου Καζούλη.

Προ τριών περίπου μηνών, όταν το κοινοτικό συμβούλιο και η οργανωτική επιτροπή άρχισαν τις προετοιμασίες για την διοργάνωση της πρώτης μετά από έξι περίπου χρόνια ετήσιας χοροεσπερίδας με την επωνυμία «Winter Charity Gala» ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι προετοίμαζαν ένα «sold out» και ότι δεκάδες ομογενείς που δεν μερίμνησαν να κρατήσουν τις θέσεις τους εγκαίρως στερήθηκαν ένα ποιοτικό κοινωνικό και συνάμα ερανικό γεγονός.

Καταλυτικό ρόλο στην πρωτοφανή επιτυχία της εκδήλωσης έπαιξε και η άξια επιλογή των τιμωμένων.

Στο δείπνο συμμετείχε και ο ομοσπονδιακός βουλευτής της 4ης Εκλογικής Περιφέρειας Anthony D’ Esposito, ο οποίος συνεχάρη την κοινότητα και απένειμε διακηρύξεις μέσω των οποίων το Κογκρέσο αναγνωρίζει και τιμά την προσφορά των τιμωμένων Νίκου και Έφης Φύλλα, Αριστοτέλη και Ιωάννας Ζερβούδη, Ανδρέα και Αγγελικής Μαρκουλλή.

Παρέστησαν επίσης ο παλαίμαχος ιερέας, π. Αναστάσιος Πουράκης και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αγίων Αναργύρων στο Ουάσινγκτον Χάιτς π. Ιερόθεος Μαρκόπουλος, οι οποίοι συγχάρηκαν τον π. Γεώργιο Καζούλη, γιατί, όπως επεσήμαναν, στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων του κατάφερε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, να οδηγήσει την κοινότητα της Παναγίας σε μια τροχιά αναγέννησης και να την καταστήσει μια από τις πιο δραστήριες και δυναμικές κοινότητες του Long Island.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος και παραγωγός του «Hellas FM» Δημήτριος Φιλιππίδης, ο οποίος συγχάρηκε τους τιμώμενους και ειδικά την οργανωτική επιτροπή για την υπέρλαμπρη εκδήλωση.

Πηγή: anamniseis.net

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γεώργιος Νικίας και ο π. Γεώργιος Καζούλης με τα άλλα στελέχη της κοινότητας απένειμαν τιμητικές πλακέτες στις συμπροέδρους της οργανωτική επιτροπής Φιλιώ Φαντάρου, Ντενίς Τεμπέλη και Κούλα Παναγή, καθώς επίσης και στον Κωνσταντίνο Πρέντζα, ο οποίος προσέφερε τις υπηρεσίες του στο αναμνηστικό λεύκωμα και συνάμα κάλυψε τα έξοδα για την ορχήστρα του Γιάννη Παπαστεφάνου.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Καζούλης, εμφανώς συγκινημένος από την συμμετοχή και την αγάπη του κόσμου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την αγάπη με την οποία περιέβαλαν τον ίδιο, την πρεσβυτέρα Δήμητρα και τα παιδιά τους από την Πρωτοχρονιά του 2022 μέχρι και σήμερα και για την ολόψυχη υποστήριξη που παρείχαν στην υλοποίηση των οραμάτων του για την αναβάθμιση της κοινότητας και την ενίσχυση των εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων.

Ο π. Γεώργιος Καζούλης κάλεσε την πρεσβυτέρα Δήμητρα Βασιλοπούλου - Καζούλη, η οποία είναι υποδιευθύντρια του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας να απαγγείλει το ποίημα που έγραψε αποκλειστικά γι αυτή την βραδιά και το οποίο εκθειάζει την αγάπη, την αφοσίωση και την αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται τα στελέχη και τα μέλη για την κοινότητα της Παναγίας.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία «Αφοσίωση στην Κοινότητα» (Commitment to Parish Award), «Αφοσίωση στον Ελληνισμό» (Commitment to Hellenism Award) και «Αφοσίωση στην Φιλανθρωπία» (Commitment to Philanthropy Award).

Το βραβείο «Αφοσίωση στην Κοινότητα» απονεμήθηκε στο ζεύγος Ανδρέα και Αγγελικής Μαρκουλλή, οι οποίοι από της ιδρύσεως της κοινότητας μέχρι και σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην κοινότητα.

Το βραβείο «Αφοσίωση στον Ελληνισμό» απονεμήθηκε στο ζεύγος Νίκου και Ευτυχίας Φύλλα, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες του ραδιοφωνικού σταθμού «Hellas Fm», ενώ το βραβείο «Αφοσίωση στην Φιλανθρωπία» απονεμήθηκε στον Άρη (Αριστοτέλη) και στην Ιωάννα Ζερβούδη, που ανήκουν στην δεύτερη γενιά των ηγετών του ομίλου «Galaxy General Contracting Corp».

Ο π. Γεώργιος Καζούλης και η πρεσβυτέρα Δήμητρα σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το κοινοτικό συμβούλιο της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι τιμώμενοι εξέπληξαν τους ομογενείς διότι είχαν στο πλευρό τους τα παιδιά και τα εγγόνια τους και ήρθαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι όλα ξεκινούν και τελειώνουν στην οικογένεια και ότι τα επιτεύγματά τους οφείλονται στην υποστήριξη που τους παρείχαν και συνεχίζουν να τους παρέχουν οι οικογένειές τους.

Εκ μέρους των τιμωμένων μίλησαν οι κ.κ. Νίκος Φύλλας και Αριστοτέλης Ζερβούδης, οι οποίοι κατάγονται από την μυροβόλο Χίο. Αν και οι ομιλίες τους διέφεραν ως προς το περιεχόμενο (δες τα βίντεο), εν τούτοις εμπεριείχαν πολλά κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των οποίων την υπερηφάνειά τους για την ελληνική καταγωγή, την αγάπη για την ομογένεια και την Εκκλησία και την αφοσίωσή τους στην φιλανθρωπία.

Ο Άρη Ζερβούδης με την σύζυγό του Ιωάννα, τα παιδιά τους και τους γονείς του Στυλιανό και Αγγελική Ζερβούδη και τον π. Γεώργιο Καζούλη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο πρόεδρος Γεώργιος Νικίας, ο τιμώμενος Κωνσταντίνος Πρέντζας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Νίκος και η Ευτυχία Φύλλα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την βράβευση των μελών της οργανωτικής επιτροπής, κ.κ. Φιλιώ Φαντάρου, Ντενίς Τεμπέλη και Κούλα Παναγή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο π. Γεώργιος Καζούλης με την πρεσβυτέρα Δήμητρα και την κόρη τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Δημήτρης Φιλιππίδης, παρουσιαστής της βραδιάς και ο πρόεδρος της Παναγίας του Άϊλαντ Παρκ Γιώργος Νικίας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την προσευχή. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο οι τιμώμενοι Νίκος και Έφη Φύλλα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

omilia_toy_nikoy_fylla_sto_episimo_deipno_tis_panagias_toy_ailant_park