Το Λονδίνο «μύρισε» Χίο

Τρί, 19/11/2019 - 06:35

Αρχης γενομένης από το συνέδριο του Κώστα Γραμμένου για το Shipping ,Trade and Finance του  Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και του Cass Business School, όπου προσήλθε η εφοπλιστική  κοινότητα του Λονδίνου και όχι μόνο , με προεξάρχοντες τους Χιώτες εφοπλιστές ,
και κυρίως τον  Νίκο Τσάκο, μια και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος ήταν ο χορηγός του Συνεδρίου που είχε κεντρικό ομιλητή τον  Κώστα Καραμανλή , με τον εξαιρετικό του λόγο να εστιάζεται και στο μεγάλο πρόβλημα  της εποχής ,το μεταναστευτικό .

Στη συνέχεια ,ο χορός ένωσε τους απανταχού Οινουσσιώτες με κέφι ,αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανα΄ρτηση της η Δήμητρα Μουτζούρη, "Φάγαμε πιττα Citrus με χιώτικο μανταρίνι ,ήπιαμε μαστίχα, χορέψαμε νησιώτικα ,αλλά κυρίως ,ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων νήσων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ.Νικήτα , να αναφέρεται και να επικεντρώνεται  στον σύγχρονο Χιώτη Άγιο ,Άνθιμο .

Παρόντες ,όλοι οι μεγάλοι Οινουσσιώτες εφοπλιστες ,ο Δήμαρχος Γιωργος Δανιήλ  καθως και ο Χιώτης Πρόεδρος  των Ελλήνων Μηχανικών στην  Αγγλία κ.Δημήτρης Μονιούδης."

Και να ήθελα, συμπληρώνει η Δήμητρα Μουτζούρη, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγαπημένη μου Χίο. Είναι ,τελικά , με τον τρόπο της ,« πανταχού  και  παντού  παρούσα»

 

Σχετικά Άρθρα