Χίος, Σάββατο 4 Ιουλίου

Το Λονδίνο «μύρισε» Χίο

Τρί, 19/11/2019 - 06:35

Αρχης γενομένης από το συνέδριο του Κώστα Γραμμένου για το Shipping ,Trade and Finance του  Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και του Cass Business School, όπου προσήλθε η εφοπλιστική  κοινότητα του Λονδίνου και όχι μόνο , με προεξάρχοντες τους Χιώτες εφοπλιστές ,
και κυρίως τον  Νίκο Τσάκο, μια και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος ήταν ο χορηγός του Συνεδρίου που είχε κεντρικό ομιλητή τον  Κώστα Καραμανλή , με τον εξαιρετικό του λόγο να εστιάζεται και στο μεγάλο πρόβλημα  της εποχής ,το μεταναστευτικό .

Στη συνέχεια ,ο χορός ένωσε τους απανταχού Οινουσσιώτες με κέφι ,αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανα΄ρτηση της η Δήμητρα Μουτζούρη, "Φάγαμε πιττα Citrus με χιώτικο μανταρίνι ,ήπιαμε μαστίχα, χορέψαμε νησιώτικα ,αλλά κυρίως ,ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων νήσων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ.Νικήτα , να αναφέρεται και να επικεντρώνεται  στον σύγχρονο Χιώτη Άγιο ,Άνθιμο .

Παρόντες ,όλοι οι μεγάλοι Οινουσσιώτες εφοπλιστες ,ο Δήμαρχος Γιωργος Δανιήλ  καθως και ο Χιώτης Πρόεδρος  των Ελλήνων Μηχανικών στην  Αγγλία κ.Δημήτρης Μονιούδης."

Και να ήθελα, συμπληρώνει η Δήμητρα Μουτζούρη, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγαπημένη μου Χίο. Είναι ,τελικά , με τον τρόπο της ,« πανταχού  και  παντού  παρούσα»

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 03/07/2020 - 17:00

Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΠΕΝ.

Εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της Διοίκησης του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και ο Οικονομικός Απολογισμός 2019. Κατόπιν διεξήχθησαν οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Αρχαιρεσιών της 23/06/2020 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Χίων ως εξής:

1. ΠΙΤΣΙΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Πρόεδρος 2. ΚΑΣΜΑΣ ΜΙΚΕΣ Αντιπρόεδρος 3. ΚΑΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γενικός Γραμματέας 4. ΤΡΙΠΟΛΙΤΗ ΜΑΡΙΑ Ειδικός Γραμματέας 5. ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Ταμίας 6. ΤΣΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μέλος 7. ΜΠΑΝΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Μέλος 8. ΚΑΜΑΡΑΔΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μέλος 9. ΒΑΡΙΑΣ ΣΙΜΟΣ Μέλος 10. ΒΟΥΡΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μέλος 11. ΦΑΡΑΚΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Μέλος Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Πιτσιλός Νικόλαος Κακαλής