Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Το Λονδίνο «μύρισε» Χίο

Τρί, 19/11/2019 - 06:35

Αρχης γενομένης από το συνέδριο του Κώστα Γραμμένου για το Shipping ,Trade and Finance του  Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και του Cass Business School, όπου προσήλθε η εφοπλιστική  κοινότητα του Λονδίνου και όχι μόνο , με προεξάρχοντες τους Χιώτες εφοπλιστές ,
και κυρίως τον  Νίκο Τσάκο, μια και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος ήταν ο χορηγός του Συνεδρίου που είχε κεντρικό ομιλητή τον  Κώστα Καραμανλή , με τον εξαιρετικό του λόγο να εστιάζεται και στο μεγάλο πρόβλημα  της εποχής ,το μεταναστευτικό .

Στη συνέχεια ,ο χορός ένωσε τους απανταχού Οινουσσιώτες με κέφι ,αγάπη και νοσταλγία για την πατρίδα.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανα΄ρτηση της η Δήμητρα Μουτζούρη, "Φάγαμε πιττα Citrus με χιώτικο μανταρίνι ,ήπιαμε μαστίχα, χορέψαμε νησιώτικα ,αλλά κυρίως ,ακούσαμε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων νήσων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ.Νικήτα , να αναφέρεται και να επικεντρώνεται  στον σύγχρονο Χιώτη Άγιο ,Άνθιμο .

Παρόντες ,όλοι οι μεγάλοι Οινουσσιώτες εφοπλιστες ,ο Δήμαρχος Γιωργος Δανιήλ  καθως και ο Χιώτης Πρόεδρος  των Ελλήνων Μηχανικών στην  Αγγλία κ.Δημήτρης Μονιούδης."

Και να ήθελα, συμπληρώνει η Δήμητρα Μουτζούρη, δεν θα μπορούσα να ξεχάσω την αγαπημένη μου Χίο. Είναι ,τελικά , με τον τρόπο της ,« πανταχού  και  παντού  παρούσα»

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 03/12/2019 - 06:58

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ», σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ και το ΔΗΜΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ, διοργανώνουν  ΜΟΥΣΙΚΟΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, αφιερωμένη, στον πάντα επίκαιρο με Χιώτικες ρίζες σατυρικό ποιητή, ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΟΥΡΗ, 100 χρόνια από τον θάνατο του.

Μετά τους χαιρετισμούς,της Προέδρου Μαρίας Μπρη Παπαμακαρίου, του Δημάρχου Ευάγγελου Ντηνιακού και του Κώστα Καρούσου, (πρόεδρος ΕΕΛ) θα ακολουθήσει απαγγελία ποιημάτων του Ποιητή ,από τον Πυργούση Γιάννη Τσική (ηθοποιός) και τον Σπύρο Αυλωνίτη (λογοτέχνης-ποιητής).

Μελοποιημένα ποιήματα του μεγάλου σατυρικού ποιητή ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΥΡΗ, θα αποδοθούν από τον μουσικοσυνθέτη Στέφανο Γεωργιάδη (τραγούδι-κιθάρα)και τον Ανδρέα Δρογκίτη (φυσαρμόνικα) .

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου,την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 7μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη.