
Το 1ο Γυμνάσιο Χίου - «Σχολή Χίου», στο πλαίσιο επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, έλαβε μέρος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα: «Διαφορετικότητα και διαπολιτισμική εκπαίδευση στη σχολική τάξη».
Πέντε εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν εβδομαδιαία επιμόρφωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη από τις 25 έως τις 29 Απριλίου 2023.
Το πρόγραμμα εστίασε κυρίως στην έννοια της συμπερίληψης, έννοια πολύ σημαντική στη σύγχρονη σχολική τάξη και πράξη. Μετά το τέλος της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί θα προβούν σε περαιτέρω δράσεις, προκειμένου να ενημερώσουν τη σχολική κοινότητα -μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς- αλλά και την τοπική κοινωνία για το περιεχόμενο του προγράμματος και τη γνωριμία με την κουλτούρα της ιταλικής πρωτεύουσας.
Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στο σχολείο ευχαριστεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΚΥ για τη δυνατότητα που έδωσαν μέσω του προγράμματος Erasmus+, στους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν μια εξαιρετική -όπως αναφέρουν- επιμόρφωση, καθώς επίσης να έρθουν σε επαφή και να αλληλεπιδράσουμε με Ιταλούς εκπαιδευτικούς, εδραιώνοντας έτσι τον διαπολιτισμικό διάλογο και την ανταλλαγή σκέψεων και εμπειριών.







































