Χίος, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου

20 Χρόνια Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου γιορτάζει. Μήπως ήρθε η ώρα να διεθνοποιηθεί;

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 18/05/2019 - 07:13

Mέσα σε χαμόγελα και συγκίνηση και με κατάμεστο το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαϊου 2019 στις 5μ.μ. η Επετειακή Εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης  των 20 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο.

Με την παρουσία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου, την παρουσία του Γ. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Κασσάρα και την παρουσία του Βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, καθώς επίσης και την πλήρη εκπροσώπηση των Φορέων της Πολιτείας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού της Χίου, με εκπροσώπους από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον κόσμο της Ναυτιλίας και των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων (Τσάκος, Βενιάμης κ.ο.κ.), με τους παλαιούς και νέους Πρυτάνεις του Τμήματος Ναυτιλίας και επιχειρηματικών υπηρεσιών, παλιούς και νέους Καθηγητές και Φοιτητές παρόντες στο Αμφιθέατρο και τη γιορτή...τιμήθηκαν τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, που εμπλουτίζει και ενισχύει πάντα με τις δράσεις και την παρουσία του την πνευματική, την πολιτιστική, την οικονομική και την κοινωνική ζωή του νησιού, καθώς επίσης και την Eκπαιδευτική στάθμη της Χίου, με την καθημερινή δράση του και την Επιστημονική Έρευνα που θέτουν σε κίνηση συχνά από τη Χίο, Φοιτητές, απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πολλοί διαπρεπείς Καθηγητές τους, αναγνωρισμένοι από τη Διεθνή Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε και η Αναγόρευση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου (Cass Business School, City, University of London) σε Επίσημο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τονίστηκε, με αναφορές στην Επιστημονική πορεία του και την Επαιδευτική δράση του Καθηγητή Κωνσταντίνου Θ. Γραμμένου, η πολυποίκιλη προσφορά του εξαίρετου αυτού Ακαδημαϊκού, τόσο στην Εκπαίδευση και στο Τμήμα Ναυτιλιας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, όσο και στην Παγκόσμια κοινότητα. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και διακρίσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των προλόγων και των ομιλιών της Επετειακής Εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων της λειτουργίας του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, έγιναν συγκινητικές αναφορές σε πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν (Φοιτητές, Εκπαιδευτικούς και Προσωπικό) και σε περιστατικά συλλογικής δράσης και συνεργασίας, που διαδραματίστηκαν τα πρώτα χρόνια της Ίδρυσης του Τμήματος και του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, όταν δεν υπήρχε ακόμη η στελέχωση και η οργάνωση που απολαμβάνουμε σήμερα. Διατυπώθηκαν σκέψεις ότι...ίσως ήρθε η ώρα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο, να διεθνοποιηθεί και να ανοίξει τις πόρτες του (αρχικά ίσως μόνο με Μεταπτυχιακά Προγράμματα) σε Φοιτητές από όλο τον κόσμο.       

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:30

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus + με τίτλο: “Be – Friend with nature” για τα έτη 2019-2021. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ακόμα σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης έχει συμβάλλει στη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και λαούς. Μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών εκπαιδευτικοί και μαθητές ωφελούνται αναμφίβολα.

Σκοπός του προγράμματος “Be – Friend with nature’’ (Γίνε φίλος / βοήθησε τη φύση) είναι η βελτίωση της αντίληψης και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, σχετικά με τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η αποψίλωση των δασών και τα είδη υπό εξαφάνιση θα αποτελέσουν τα κυριότερα θέματα του προγράμματος. Εκτός από την ανάπτυξη ενεργητικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές και οι μαθητές θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα, που θα είναι η επίσημη γλώσσα του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια όμορφη "γωνία Erasmus" στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας, όπου θα δημοσιεύονται οι εργασίες των μαθητών και θα αναρτούνται φωτογραφίες από τις δράσεις των συνεργαζόμενων σχολείων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).