271 υποψήφιοι από τα ΓΕΛ Χίου στη "μάχη" των πανελλαδικών

Παρ, 03/06/2022 - 09:36

Μόλις 17 είναι οι απόντες, σήμερα πρώτη ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια των υποψηφίων από τα Γενικά Λύκεια, στα εξεταστικά κέντρα της Χίου.

Σε σύνολο 273 υποψηφίων, που εξετάζονται γραπτά, προσήλθαν οι 256, ενώ παρόντες ήταν και οι 15 υποψήφιοι που θα εξεταστούν προφορικά.

Όπως είπε στην "Α" ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά, τα θέματα των Νέων Ελληνικών δόθηκαν στις 9 π.μ. στους υποψήφιους, οπότε μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχει αποχωρήσει και ο τελευταίος.

* Συνέχεια ενημέρωσης: 10.30: 

Στη σημασία που έχει να μαθαίνουμε την ιστορία μας αλλά και το πώς μπορεί να τονωθεί το ενδιαφέρον για το ιστορικό παρελθόν εστιάζει το κείμενο πάνω στο οποίο εξετάζονται σήμερα οι μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 

Οι υποψήφιοι καλούνται μεταξύ άλλων να εκφράσουν την άποψή τους για την αξία της ιστορικής γνώσης και να αναφέρουν βιωματικούς τρόπους που μπορούν να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για το ιστορικό παρελθόν. Το κείμενό τους πρέπει να έχει τη μορφή άρθρου που θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του σχολείου σας.

Σχετικά Άρθρα