5 νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ- Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/08/2023 - 15:14

Όπως ενημερώνει η Δ/ντρια του Δημόσιου ΙΕΚ Χίου, φέτος θα λειτουργήσουν σ'αυτό από τον Οκτώβριο, συνολικά 10 ειδικότητες, 5 νέες στο 1ο έτος και 5 που συνεχίζουν στο 2ο έτος.

Οι αιτήσεις δήλωσης προτίμησης για τις 5 νέες ειδικότητες του 1ου έτους, που αφορούν οποιονδήποτε απόφοιτο λυκείου, οποιασδήποτε χρονιάς, ξεκινούν νωρίτερα  από κάθε άλλη χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν απαραιτήτως ηλεκτρονική αίτηση προτίμησης στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένωνhttps://diek.it.minedu.gov.gr/ από τη Δευτέρα 31-07-2023 μέχρι την Τετάρτη 06-09-2023 στις 15:00.

Μόλις ανακοινωθούν οι πίνακες των επιτυχόντων, οι ημερομηνίες εγγραφών θα ανακοινωθούν από τη σελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και από το site του Δ.ΙΕΚ Χίου.

Οι (5) νέες ειδικότητες που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τον Οκτώβρη του 2023 στο Δ.ΙΕΚ Χίου είναι οι εξής:

1. Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ).

2. Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας (πρώην “Στέλεχος Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας”), (με εξειδίκευση σε όλους τους τομείς των χώρων του ξενοδοχείου και της εστίασης).

3. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής, (απασχόληση ως ελεύθερος επαγγελματίας με δικό του studio, σε τομείς υγείας, ομορφιάς και ευεξίας κ.λ.π.)

4. Βοηθός Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας (πρώην “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων”), (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, συμβάσεις Δήμων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λ.π).

4. Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, απασχόληση σε νοσοκομεία, κέντρα αποκατάστασης κ.λ.π).

Εγγραφές στις 5 ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ ΧΙΟΥ 2ου έτους

(Για εγγραφή απευθείας στο Γ' εξάμηνο αποφοίτων ΕΠΑΛ συναφών ειδικοτήτων):

Απόφοιτοι ΕΠΑΛ συναφών ειδικοτήτων μπορούν να κάνουν εγγραφή στο Δ.ΙΕΚ Χίου από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ειδικότητες Γ΄εξαμήνου (που θα συνεχίσουν την λειτουργία τους τον Οκτώβριο του 2023):

1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. (Ηλεκτρολογική ειδικότητα με εξειδίκευση στην ενέργεια, στα φωτοβολταϊκά συστήματα, στις ανεμογεννήτριες, κ.λπ.)

2. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, ενασχόληση σε όλους τους τομείς της υγείας, σε νοσοκομεία, μικροβιολογικά εργαστήρια κ.λπ.)

3. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, συμβάσεις Δήμων, σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κ.λπ.).

4. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα, Web Design, Developement, Video Games) (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, σε κάθε είδους εταιρεία πληροφορικής, κινητής τηλεφωνίας, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα)

5. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας (ΔΕ για θέσεις διορισμού μέσω ΑΣΕΠ, σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών σε όλο το φάσμα του ευρύτερου Ναυτιλιακού Τομέα, σε τελωνεία, εταιρείες Logistics κ.λπ.)

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαδικασίες μπορείτε να ενημερωθείτε από στην ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ Χίου: (https://iek-chiou.chi.sch.gr/) και από τη σελίδα του Facebook: ΔΙΕΚ ΧΙΟΥ

Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Χίου (Δ.ΙΕΚ ΧΙΟΥ) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού:

1. Προσφέρει Ποιοτική και Δωρεάν επαγγελματική κατάρτιση.

2. ΔΕΝ έχει όριο ηλικίας.

3. Δίνει τη δυνατότητα απευθείας Εισαγωγής των πιστοποιημένων αποφοίτων του στα Πανεπιστήμια σε σχολές συναφούς ειδικότητας, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

4. Προσφέρει επαγγελματική αποκατάσταση.

5. Προσφέρει Αμειβόμενη Πρακτική Άσκηση (μέσω εγκεκριμένων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ).

6. Προσφέρει Στεγαστικό Επίδομα (υπό όρους).

7. Διαρκεί συνολικά 5 εξάμηνα (4 εξάμηνα φοίτησης + 1 εξάμηνο Πρακτικής0.

8. Δίνει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης σπουδών σε 1 μόνο έτος για αποφοίτους ΕΠΑΛ.

9.Δίνει τη δυνατότητα Δωρεάν επιμόρφωσης στο εξωτερικό μέσω Προγραμμάτων Erasmus+.

10.Δίνει Αναβολή στράτευσης.

11.Προσφέρει Έκπτωση στα μέσα μεταφοράς.

12.Οδηγεί σε δίπλωμα πιστοποίησης επιπέδου 5, αναγνωρισμένο σε όλη την Ευρώπη.

13. Προσφέρει Προνόμια σπουδαστή

Σχετικά Άρθρα