Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

5 Νοεμβρίου 2018 κι' ακόμη να διδαχθεί έστω και 1 Φιλολογική ώρα στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

Και 1 ώρα Φυσικοχημείας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου
Δευ, 05/11/2018 - 06:30

«Φτάσαμε στις 5 Νοεμβρίου 2018 και ακόμη να διδαχθεί έστω και μία φιλολογική ώρα στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και μίαώρα φυσικοχημείας στο "Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου". Αυτό καταγγέλλει η ΔΑΚΕ καθηγητών Χίου με ανακοίνωση της, αναφερόμενη στα κενά που υπάρχουν ακόμα σε σχολεία στο νησί μας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση της επισημαίνονται:

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών, με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μας συνάμα, για το γεγονός ότι αισίως φτάσαμε στην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κι ακόμη το υπουργείο Παιδείας δεν έχει φροντίσει για την κάλυψη με προσλήψεις αναπληρωτών όλων των κενών στα σχολεία της ΔΔΕ Χίου.

Έχουμε φτάσει στην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κι ακόμη να διδαχθεί έστω και μία φιλολογική ώρα στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και μία ώρα φυσικοχημείας στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Χίου.

Έχουμε φτάσει στην Δευτέρα 5 Νοεμβρίου κι ακόμη να προσληφθεί ένας Καθηγητής ΠΕ88.02 Φυτικής Παραγωγής στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου για την ειδικότητα, που εγκρίθηκε 1 μήνα πριν από το Υπουργείο Παιδείας (κάποιοι ως φαίνεται μας εμπαίζουν).

Σαν ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου & Συνεργαζόμενοι, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης, γιατί η πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου (Ενωτική και ΠΕΚ), αρνήθηκε να σταλεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (προωθήθηκε ηλεκτρονικά μόνο στα σχολεία της ΔΔΕ Χίου και στην ΟΛΜΕ) η απόφαση με αρ. πρωτ. 48 της 29-10-2018 με τίτλο: Κενά στο ΠΥΣΔΕ Χίου.

Για άλλη μια φορά (είχαν προηγηθεί οι κρίσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων το καλοκαίρι του 2017) η ενωτική και η ΠΕΚ αποδεικνύουν ότι είναι αδελφές άριστα συνεργαζόμενες μεταξύ τους παρατάξεις τόσο στο ΠΥΣΔΕ Χίου, όσο και στην ΕΛΜΕ Χίου, βάζοντας μπροστά κι εξυπηρετώντας λογικές αναξιοκρατικές, μυωπικές και μικροπαραταξιακές, που διχάζουν τον κλάδο και τον οδηγούν χρόνια πίσω.

Πάνω απ’ όλα, όμως, βάζουν πλάτη, η καθεμιά παράταξη για τους δικούς της λόγους, στην ολέθρια για τον κλάδο κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

 

Συνολικά οι ελλείψεις της ΔΔΕ Χίου σε εκπαιδευτικό προσωπικό  συνεχίζουν, μέχρι στιγμής, να είναι οι εξής παρακάτω:

Α΄ Χίου (νησί της Χίου)                              Β΄ Χίου (Οινούσσες)

2 ΠΕ02 Φιλολόγων                                    1 ΠΕ86 Πληροφορικής

1 ΠΕ03 Μαθηματικών                               1 ΠΕ80 Οικονομίας

2 ΠΕ08 Καλλιτεχνικών                             Β΄ Χίου (Ψαρά)

1 ΠΕ82 Μηχανολόγων                             1 ΠΕ02 Φιλολόγων (ΑΜΩ)

1 ΠΕ87.02 Νοσηλευτικής                       1 ΠΕ05 Γαλλικής (ΑΜΩ)

1 ΠΕ87.03 Αισθητικής                               1 ΠΕ86 Πληροφορικής

1 ΠΕ88.02 Φυτικής Παραγωγής

1 ΠΕ90 Ναυτικών

 

Ειδική Αγωγή

1 ΠΕ02 Φιλολόγων στα Γυμνάσια Κάμπου και Καλαμωτής (Ένταξη)

1 ΠΕ04.01 Φυσικών στο για 2η χρονιά σε λειτουργία Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Χίου

1 ΠΕ04.01 Φυσικών (ΑΜΩ)

1 ΠΕ88.02 Φυτικής Παραγωγής (Ωρομίσθιος/σθια για 8 ώρες)

2 ΠΕ02 Φιλολόγων (ΑΜΩ για Παράλληλη Στήριξη)

2 ΠΕ03 Μαθηματικών (ΑΜΩ για Παράλληλη Στήριξη)

Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων του 1ου ΕΠΑΛ Χίου

2 ΠΕ02 Φιλολόγων (ΑΜΩ)

1 ΠΕ03 Μαθηματικών (ΑΜΩ)

ΔΥΕΠροσφύγων του 3ου Γυμνασίου Χίου

1 ΠΕ03 Μαθηματικών (ΑΜΩ)

1ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής (ΑΜΩ)

1 ΠΕ86 Πληροφορικής (ΑΜΩ)

 

Διονυσίειο Μουσικό Σχολείο Χίου

270 ώρες μουσικής ειδίκευσης (ταμπουράς 71 ώρες, πιάνο 65 ώρες κ. ά.)

Απαιτούμε την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των παραπάνω κενών με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων.

Υ. Γ.: Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι, των σχολικών μονάδων της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών την ερχόμενη Τετάρτη με την ψήφο σας στις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια έχετε την ευκαιρία να εναντιωθείτε στις αντίθετες προς τα συμφέροντα του κλάδου συμπεριφορές-πρακτικές των παρατάξεων της Ενωτικής και της ΠΕΚ. Σας καλούμε να στηρίξετε την παράταξη της ΔΑΚΕ & Συνεργαζομένων για να επέλθουν επιτέλους μέσα στα υπηρεσιακά συμβούλια η αναλογικότητα και οι ισορροπίες εκείνες, οι τόσο ωφέλιμες για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους σε χρόνια δύσκολα για το δημόσιο σχολείο.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ TOY ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΟΥ
Τρί, 18/06/2019 - 16:19

Είναι γνωστό πως τα Μουσικά Σχολεία δεν... συμφέρουν.

Σε μια χώρα που δίνει στην παιδεία διαχρονικά την τελευταία σημασία, δεν εκπλήσσει η διαπίστωση πως ναι μεν τα Μουσικά Σχολεία δημιουργήθηκαν και από Ευρωπαϊκή υποχρέωση αλλά στην συνέχεια είδαν πως... κοστίζουν και άρχισαν να τα "ψαλιδίζουν".

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι κόβουν κονδύλια. Επειδή όμως αυτό προφανώς δεν πτοεί μαθητές και Διδάσκοντες τώρα φροντίζουν να τα αφήσουν και χωρίς μαθητές.

Τα υπόλοιπα στην ανακοίνωση που ακολουθεί: 

Μετά την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου για την εισαγωγή-εγγραφή μόνο 24 παιδιών στο Μουσικό Σχολείο Χίου κατά το σχολικό έτος 2019-2020, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την αποδυνάμωση του μαθητικού δυναμικού του σχολείου μας με τα παρακάτω επιχειρήματα:

  1. Οι αιτήσεις των υποψήφιων μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία της Χίου ανήλθαν στις 42. Το σχολικό έτος 2016-17, επί συνόλου 46 αιτήσεων και το σχολικό έτος 2017-18 επί συνόλου 47 αιτήσεων, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου είχε εγκρίνει τη δημιουργία δύο τμημάτων (32 και 36 μαθητών αντίστοιχα).

 

  1. Ο Σύλλογος διδασκόντων καθηγητών του σχολείου μας, σε συνεδρίασή του (αριθμός πρακτικού 37η / 04-06-2019) κατά συντριπτική πλειοψηφία ενέκρινε και εισηγήθηκε την εισαγωγή 34 μαθητών και τη δημιουργία δύο τμημάτων των 17 μαθητών.

 

  1. Είναι γνωστό ότι η μουσική και εν γένει η καλλιτεχνική παιδεία στη χώρα μας αντιμετωπίζεται ως ήσσων μέσα στο γενικότερο εκπαιδευτικό μας σύστημα. Είναι απορίας άξιο γιατί να στερούνται κάποια παιδιά του δικαιώματός τους στη μουσική παιδεία, που προσφέρεται ως δημόσιο αγαθό από ένα δημόσιο Μουσικό Σχολείο. Πόσω μάλλον, όταν αυτό το σχολείο παρουσιάζει σταδιακά αυξητική πορεία στο μαθητικό του δυναμικό και προσφέρει αδιαλείπτως πολιτισμό και μία διαφορετικής λογικής παιδεία στο νησί μας.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ