Άλλη μια δυναμική κινητοποίηση Καρδαμυλιτών για την παραμονή του ΕΠΑ.Λ. ως έχει

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 05/10/2017 - 12:37
κινητοποίηση Καρδαμυλιτών για την παραμονή του ΕΠΑ.Λ.

Στους δρόμους για μια ακόμη μέρα οι κάτοικοι των Καρδαμύλων, που αγωνίζονται για τη διατήρηση του τμήματος οικονομίας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων.
Έτσι, νωρίς το πρωί της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου 2017, απέκλεισαν την είσοδο του χωριού τους, θέλοντας με δυναμικό τρόπο να στρέψουν το βλέμμα του υπουργείου Παιδείας στο χωριό τους.
«Ντροπή σας κ. Υπουργέ», ήταν η δυναμική φωνή ενός ακόμη μαθητή της Α’ Γυμνασίου που θέλησε μέσω της ΑΛΗΘΕΙΑΣ να μεταφέρει το μήνυμά του προς τους αρμοδίους.
«Θέλω να μείνω στο χωριό μου, στο σχολειό μου», ανέφερε ο μικρός μαθητής συμπληρώνοντας ότι η υποβάθμιση θα οδηγήσει σταδιακά σε κλείσιμο με αποτέλεσμα την ερήμωση του χωριού.
Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαμβρόγλου, έχουν ζητήσει από την πλευρά τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς όπως είπαν σε τοπικό επίπεδο έχουν «εξαντλήσει» τις επαφές.
Στο ίδιο μήκος και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων, Νίκος Βασιλάκης, που υπογράμμισε την υποβάθμιση που θα δεχτεί συνολικά το χωριό σε περίπτωση που θα κλείσει τμήμα του ΕΠΑΛ, συμπληρώνοντας ότι ο αγώνας των κατοίκων δεν θα σταματήσει.
Στο «πλευρό» των κατοίκων και ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που μιλώντας στους συγκεντρωμένους κατοίκους καυτηρίασε την απουσία άλλων πολιτικών παραγόντων κυρίως του κυβερνητικού βουλευτή.
Στιγμιαία λεκτική ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ των κατοίκων και της διευθύντριας του γενικού Λυκείου Καρδαμύλων, Κλαίρης Μούνδουλα, όταν η τελευταία ενημέρωσε τους μαθητές ότι λόγω των καταλήψεων κινδυνεύουν να χάσουν τις σχολικές εκδρομές. Η πληροφορία αυτή πυροδότησε ένταση, καθώς οι γονείς θεώρησαν ότι αυτό θα λειτουργήσει διασπαστικά ως προς τις κινήσεις τους.
Πάντως οι κάτοικοι φαίνονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και αύριο το πρωί 6 Οκτωβρίου, από τις 7.30 π.μ. θα πραγματοποιήσουν κατάληψη στο δημαρχείο Χίου.
Προς επίρρωσιν των παραπάνω ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καρδαμύλων, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:
«Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Καρδαμύλων, ο Πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδαμύλων του Δήμου Χίου σε αρμονία με την 11/2017 απόφασή τους, εκπροσωπώντας τους δημότες της ΔΕ των Καρδαμύλων, στηρίζουν τον αγώνα που κάνουν οι μαθητές και οι γονείς τους για την συνέχιση της λειτουργίας του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων γιατί θεωρούν ότι είναι θέμα ζωτικής σημασίας, να μην ερημώσει η περιοχή.  
Καλεί το υπ. Παιδείας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το Τμήμα με μικρότερο αριθμό μαθητών, εντάσσοντάς το από την κατηγορία Ζ΄ σε υψηλότερη κατηγορία Η΄- ΙΒ΄ προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας.
Καλεί την Κεντρική Εξουσία να στρέψει την προσοχή της στα παιδιά των Καρδαμύλων που ζουν σε μια ακριτική περιοχή, ορεινή και δυσπρόσιτη και να τους δώσει τουλάχιστον στον τομέα της εκπαίδευσης ίσες ευκαιρίες με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων. Nα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της και σταθεί δίπλα στους πολίτες τώρα που την έχουν ανάγκη και όχι μόνο όταν ζητούν τη ψήφο τους.
Για   ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                            Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΗΣ Δ. Κ. ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ                                          ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΧΙΟΥ  
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ                                                 ΜΑΤΘΑΙΟΣ  ΦΑΦΑΛΙΟΣ»

Σχετικά Άρθρα