Ανεβαίνουν οι βάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Από τις υψηλότερες ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στο Τμήμα Ναυτιλίας στη Χίο
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 20/07/2021 - 14:56

Όσοι επιθυμούν -και είναι πολλοί στα νησιά μας- να εισαχθούν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου οφείλουν να γνωρίζουν ότι πλέον με την εφαρμογή από φέτος των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής, οι βάσεις των τμημάτων θα ανεβούν σημαντικά, σε κάποιες δε περιπτώσεις θα υπερδιπλασιαστούν, μιας και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια- ανεξάρτητα από την ποιότητα του έργου που παράγεται στο πανεπιστημιακό ίδρυμα- αυτές είχαν κατακρημνιστεί, με αποτέλεσμα πέρσι η βάση (για υποψηφίους ΓΕΛ)  στο Μαθηματικό της Σάμου να είναι 3.125 στο ΤΔΕ Χίου 5.600 και στο ΤΜΟΔ 4. 925 μόρια!

Από τις μεγαλύτερες ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έγιναν χθες, είναι εκείνη στο Ναυτιλίας στη Χίο με 10, 34 (πέρσι η βάση ήταν 8.000 μόρια), ενώ το ίδιο ισχύει και για το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο.

9,58 ΕΒΕ συναντάμε στα τμήματα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής στη Λήμνο,  Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών συστημάτων στη Σάμο, Περιβάλλοντος και Ωκεανογραφίας στη Μυτιλήνη.

Στα  υπόλοιπα τμήματα της Χίου, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι:

• Οικονομικής και Διοίκησης του Τουρισμού 8,48 

• ΤΔΕ και το ΤΜΟΔ 8,27.

Για υποψηφίους από τα ΕΠΑΛ στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο το Ναυτιλίας έχει την υψηλότερη ΕΒΕ με 8,93 (υψηλότερη απ’ολα τα τμήματα του πανεπιστημίου), ακολουθεί το Τουρισμού με 7,20, το ΤΔΕ με 7,15 και το ΤΜΟΔ με 5,83.

Σημειώνεται ότι έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου μπορούν οι υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων 2021 να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως επίσης και παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Σχετικά Άρθρα