Από το 1ο Δημοτικό Βροντάδου στη Ρουμανία με "όχημα" το Erasmus+

Δελτίο Τύπου
Δευ, 16/10/2017 - 10:13

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “For and Active Citizenship, Inclusion and Development: AID immigrants and refugees”, η εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας Τώνια Μπαχά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδο, ταξίδεψε στην πόλη Buzau της Ρουμανίας για να συμμετάσχει στην 4η προγραμματισμένη διακρατική συνάντηση, το χρονικό διάστημα 6 με 11 Οκτωβρίου 2017. 

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από τα εταιρικά σχολεία της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας, της Κύπρου και της Ρουμανίας, στη συνέχεια ακολούθησε αξιολόγηση στην πορεία του προγράμματος και προγραμματίστηκαν οι δραστηριότητες μέχρι την επόμενη συνάντηση. Παράλληλα οργανώθηκε από τους μαθητές εργαστήριο για την παρουσίαση εφαρμογών επικοινωνίας (whats app, instagram, viber etc) με ένα σύντομο βίντεο με υλικό, που συγκέντρωσαν οι μαθητές όλων των χωρών, αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα μετανάστη (18 Δεκεμβρίου), όπως έχει καθιερωθεί με πρωτοβουλία των Ηνωμένων Eθνών. 

Ακόμα, έξι μαθήτριες από τη Ρουμανία παρουσίασαν την εμπειρία τους, ως μέλη οικογενειών που έχουν δεχθεί τις συνέπειες  της μετανάστευσης και ακολούθησε συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι οικογένειες τους εκπαιδευτικοί και μαθητές συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα Korfball. 

Ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο Hasdeu, γνωριμία με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς καθώς και ξενάγηση στην πόλη και στην περιοχή Sinaia στα Καρπάθια όρη. 

Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε για την Ισπανία το Μάρτιο 2018.

Σχετικά Άρθρα