Αρ. Κελεπερτζής: Σταθερός ο αριθμός του μαθητικού δυναμικού τα τελευταία χρόνια, φόβοι για μείωση την επόμενη 3ετία

Περισσότερα κατά 92 τα προνήπια φέτος στα δημόσια νηπιαγωγεία - Μόλις 1 εγγραφή στο νηπιαγωγείο Συκιάδας και 2 στην Λαγκάδα
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 07/06/2019 - 13:10

Αυξημένα κατά 92 μέχρι στιγμής είναι τα προνήπια που έχουν εγγραφεί για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος 2019 – 2020 στα δημόσια νηπιαγωγεία της Χίου, μετά την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής στον πρώτο και κύριο κύκλο εγγραφών που ολοκληρώθηκε (συμπληρωματικές θα γίνουν ξανά τον Σεπτέμβρη) γράφτηκαν 420 προνήπια και ο συνολικός αριθμός (προνηπίων και νηπίων) ανέρχεται στα 827, με τον ίδιο να εκτιμά ότι οι υφιστάμενες υποδομές μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Επίσης 469 μαθητές και μαθήτριες θα πάνε στην Α’ τάξη του δημοτικού σε ένα σύνολο μαθητικού πληθυσμού στην Α/βάθμια εκπαίδευση που τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός και κυμαίνεται από τα 3.000 έως τα 3.100 παιδιά με το  Δ/ντή Πρωτοβάθμιας ωστόσο να εκφράζει τους φόβους του ότι την επόμενη τριετία θα υπάρξει σταδιακή μείωσή του.

Πάντως η μείωση του μαθητικού δυναμικού, ειδικά σε κάποια περιφερειακά σχολεία, είναι σημαντική με τον κο Κελεπερτζή να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα νηπιαγωγεία Συκιάδας και Λαγκάδας, με την εγγραφή ενός μόνο νηπίου στο πρώτο και μόλις 2 στο δεύτερο, ενώ μείωση καταγράφεται τα τελευταία χρόνια και σε άλλα σχολεία, όπως των Καρυών, του Καταρράκτη, του Αγ. Γεωργίου και του Λιθίου.

Μάλιστα αναφερόμενος στη διατήρηση και φέτος από το Υπουργείο Παιδείας των δημοτικών σχολείων Νενήτων και Καλλιμασιάς σε 5θέσια και όχι εξαθέσια, όπως είχε ζητήσει και ο ίδιος, τόνισε ότι δυστυχώς ο αριθμός των 60 -65 μαθητών δεν επιτρέπει την αναβάθμισή τους, πλην όμως η δ/νση και την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να τα λειτουργήσει ως 6θέσια.

ayximenos_arithmos_pronipion_gia_to_epomeno_sholiko_etos

Σχετικά Άρθρα