ΔΑΚΕ... κατά υπουργείου Παιδείας για... μη προσλήψεις εκπαιδευτικών

Σάβ, 12/10/2019 - 23:47

Από λόγια πάμε καλά, αλλά θα περάσει και ο Οκτώβρης και στα Σχολεία θα απουσιάζουν εκπειδευτικοί!

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Χίου, που επισημαίνουμε ξανά, είναι η παράταξη των Καθηγητών που πρόσκεινται στην... Ν.Δ!

 

Χτες Παρασκευή 11-10-2019 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην πρόσληψη 306 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Όσον αφορά τα νησιά μας, στην Α' Χίου (νησί Χίου) προσελήφθησαν οι παρακάτω συνάδελφοι εκπαιδευτικοί: 1 ΠΕ03 Μαθηματικών, 1 ΠΕ87.03 Αισθητικής (μηδενικής προϋπηρεσίας), 1 ΠΕ 87.09 (μηδενικής προϋπηρεσίας) Βρεφονηπιοκόμων κι 1 ΠΕ 04.02 Ειδικής Αγωγής Χημικών, ενώ στην Β' Χίου (Οινούσσες - Ψαρά) 1 ΠΕ03 Μαθηματικών κι 1 ΠΕ 86 Πληροφορικής. Οι προσλήψεις τους έγιναν με τις πιστώσεις εκείνων των συναδέλφων, που δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία μετά την Β' Φάση προσλήψεων αναπληρωτών, που είχαν ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου για να αναλάβουν υπηρεσία. Καλή τοποθέτηση ευχόμαστε από καρδιάς σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

Επαναλαμβάνουμε γι' άλλη μια φορά ότι, απαιτούμε ως παράταξη την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των λίγων εναπομεινάντων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της ΔΔΕ Χίου με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόνο με την άμεση πραγματοποίηση της Γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών συναδέλφων.

Σχετικά Άρθρα