Διαμαρτυρία για την μη ίδρυση Πειραματικών Σχολείων στην Χίο

Δήλωση του Κ. Καρατζά
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 12/05/2021 - 06:46

Στην Σάμο θα λειτουργήσουν το σχολικό έτος 2021-2022 τρία Πειραματικά σχολεία (2ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό και 1ο Γυμνάσιο Σάμου), σύμφωνα με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή.

Στην Λέσβο λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια Πειραματικό Λύκειο (ονομάζεται πλέον Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου) κι από το σχολικό έτος 2020-2021 Πρότυπο Γυμνάσιο (1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης).

Στην Χίο του Κοραή και του Βάμβα, της μακραίωνης παράδοσης στην παιδεία και στα γράμματα (Σχολή της Χίου, πλειάδα ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών κλπ) δεν θα λειτουργήσει τίποτα, κανένα Πρότυπο και Πειραματικό σχολείο.

Αυτό θεωρώ ότι αποτελεί μια μεγάλη οπισθοδρόμηση-πισωγύρισμα για την εκπαίδευση του νησιού μας. Μόνο καλό θα προσέφεραν στα παιδιά και στην εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα αυτοί οι τύποι σχολείων. Θα τους άνοιγαν νέους ορίζοντες. Με στεναχωρεί και με θλίβει συνάμα η αρνητική αυτή εξέλιξη για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του νησιού μας!

 

Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

Μέλος του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ εκλεγμένο με την ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα - Θεολόγος Καθηγητής - Μ.Α. Ιστορικής Θεολογίας

i_hios_toy_korai_kai_toy_vamva_horis_peiramatika_sholeia

Σχετικά Άρθρα