Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Δημοτικό θέλει το Οικοτροφείο Οινουσσών η ΕΛΜΕ

Σάβ, 14/07/2018 - 19:43
Οικοτροφείο Οινουσσών

Δημοτικό θέλει το Οικοτροφείο Οινουσσών η ΕΛΜΕ (!) προφανώς επειδή οι Δήμοι ανθούν οικονομικά και ότι πιάνουν γίνεται... χρυσός.

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου.

"Αναφορικά με το Οικοτροφείο Οινουσσών και τη βιωσιμότητά του, η ΕΛΜΕ Χίου δε συνηγορεί με το αίτημα χρηματοδότησής του από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας όσο αυτό βρίσκεται υπό ιδιωτική οικονομική διαχείριση.

            Η ΕΛΜΕ Χίου θεωρεί ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις και να υπάρξουν αποφάσεις προς την κατεύθυνση του να περάσει το Οικοτροφείο στη δικαιοδοσία-κτήση του Δήμου ή του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Έτσι θα είναι εφικτή η όποια χρηματοδότηση απαιτηθεί για τη λειτουργία του από την πλευρά του αντίστοιχου κρατικού φορέα.

            Επίσης στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να ληφθεί σχετική μέριμνα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλιστεί και η διαμονή των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες των Οινουσσών."

 

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γ. Γραμματέας

Σταυρινούδης Σταύρος                                               Πρωάκης Δημοσθένης

 

Σ.Σ. Ο Δήμος Οινουσσών έχει σήμερα δύο υπαλλήλους!!!

Σχετικά Άρθρα

Με ξεναγό τον εξέχοντα Χιώτη επιστήμονα και ακαδημαϊκό, αστροφυσικό Μανώλη Γεωργούλη.
Παρ, 17/08/2018 - 06:27

Η ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο και τους Φίλους της αίθουσας Ιστορίας του 1ου Γυμνασίου διοργανώνουν εκδήλωση με ομιλητή τον εξέχοντα Χιώτη επιστήμονα και ακαδημαϊκό, αστροφυσικό Μανώλη Γεωργούλη.

Σκοπός της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 8.00 μ.μ. είναι η ευρύτερη προβολή του Μουσείου Φυσικής του 1ου Γυμνασίου- Σχολής της Χίου (1792).

Τα παλαιότερα όργανά του χρονολογούνται στα τέλη του 18ου αιώνα όλα επισκευασμένα,  και πολλά πειράματα γίνονται με αυτά.

Το Μουσείο θεωρείται μοναδικό και η Χίος κατέχει ακόμα ένα θησαυρό. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έως τις 30 Αυγούστου έκθεση Σχολικού βιβλίου