Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Εισαγωγή στις ΑΕΝ με μόρια από μπάρκο: Θετική η παράταση για ένα έτος

Καλύτερο να υπάρξει μεταβατική περίοδος για 2 χρόνια, κατά τον Αργ. Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλ. Αξιωματικών Ε.Ν.
Τρί, 12/02/2019 - 14:20

Ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει την ανάγκη παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος εισαγωγής στις ΑΕΝ υποψηφίων με το απολυτήριο λυκείου, συνυπολογιζόμενης της θαλάσσιας υπηρεσίας τους και τώρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου να εντάξει σχετική τροπολογία σε ν/σ του υπουργείου μεταφορών, που παρατείνει αυτή τη δυνατότητα για τους υποψήφιους για εισαγωγή στις ΑΕΝ, φέτος δηλώνει ικανοποιημένος, αν και πιστεύει ότι η παράταση θα έπρεπε να είναι διετής.

Ο λόγος για τον Αργύρη Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικών Ναυτικού Χίου και καθηγητή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, ο οποίος μιλώντας σήμερα για το θέμα στο Ράδιο «Α» τόνισε ότι θα ήταν άδικο για παιδιά που ήδη είναι μπαρκαρισμένα προσπαθώντας να συγκεντρώσουν μόρια, να στερηθούν το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στις Ακαδημίες.

Ο ίδιος  επανέλαβε -παρόλο που αρκετοί θεωρούν ότι η εισαγωγή πρέπει να γίνεται μόνο με πανελλαδικές- ότι η εμπειρία του από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπου υπηρετεί 7 χρόνια τώρα, δείχνει ότι οι σπουδαστές που μπήκαν έχοντας ήδη θαλάσσια υπηρεσία, εκτός του ότι τελείωσαν την Ακαδημία, είναι και από εκείνους που συνεχίζουν επαγγελματικά στη θάλασσα με μεγαλύτερη θέρμη και συνέπεια.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 19:34

Εκπαίδευση με εκδηλώσεις στο I love Enlish τον Δεκέμβριο με τις παρακάτω δράσεις; 

Σάββατο 7/12    12:00-14:00 Φτιάχνουμε το «δικό μας» παραμύθι-Μέμορι.

Σάββατο 14/12   12:00-14:00 Εργαστήριο κούκλας- κουκλοθεάτρου.

Σάββατο 21/12   12:00- 14:00 Δίνουμε  λύσεις σε προβλήμματα φίλων μας- Παιχνίδια συναισθηματικής Νοημοσύνης.

 Στόχος των εκδηλώσεων οι «ΓΕΦΥΡΕΣ» ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι «Γέφυρες» είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων στην ειδική και γενική εκπαίδευση, που θα πλαισιωθεί με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 13/12 20:15. Πρώτη συνάντηση.

Πρόκειται για διεπιστημονική συζήτηση που θα γίνει στο χώρο του I LOVE ENGLISH, μαζί με την ψυχολόγο Μαρίνα Μποζάνη, τη συγγραφέα-παιδαγωγό Βίκυ Σγουρέλλη και το εκπαιδευτικό προσωπικό του I LOVE ENGLISH με στόχο την ενημέρωση σε καίρια εκπαιδευτικά ζητήματα που προκύπτουν από την έλλειψη επικοινωνίας και συνεργασίας και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους, την Παρασκευή 13/12 στις 8.15 μ.μ.

Σ' αυτήν την διεπιστημονική συνεργασία, θα αναλυθούν πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των γονέων- εκπαιδευτικών-θεραπευτών- κοινωνικών επιστημόνων.

Θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τους γονείς. προβλήματα που προκύπτουν από την ελλιπή ενημέρωση και την υπερφόρτωση του μαθητή και την αντιμετώπισής του. Διαχείριση χρόνου – εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π.