Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Εισαγωγή στις ΑΕΝ με μόρια από μπάρκο: Θετική η παράταση για ένα έτος

Καλύτερο να υπάρξει μεταβατική περίοδος για 2 χρόνια, κατά τον Αργ. Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλ. Αξιωματικών Ε.Ν.
Τρί, 12/02/2019 - 14:20

Ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει την ανάγκη παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος εισαγωγής στις ΑΕΝ υποψηφίων με το απολυτήριο λυκείου, συνυπολογιζόμενης της θαλάσσιας υπηρεσίας τους και τώρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου να εντάξει σχετική τροπολογία σε ν/σ του υπουργείου μεταφορών, που παρατείνει αυτή τη δυνατότητα για τους υποψήφιους για εισαγωγή στις ΑΕΝ, φέτος δηλώνει ικανοποιημένος, αν και πιστεύει ότι η παράταση θα έπρεπε να είναι διετής.

Ο λόγος για τον Αργύρη Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικών Ναυτικού Χίου και καθηγητή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, ο οποίος μιλώντας σήμερα για το θέμα στο Ράδιο «Α» τόνισε ότι θα ήταν άδικο για παιδιά που ήδη είναι μπαρκαρισμένα προσπαθώντας να συγκεντρώσουν μόρια, να στερηθούν το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στις Ακαδημίες.

Ο ίδιος  επανέλαβε -παρόλο που αρκετοί θεωρούν ότι η εισαγωγή πρέπει να γίνεται μόνο με πανελλαδικές- ότι η εμπειρία του από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπου υπηρετεί 7 χρόνια τώρα, δείχνει ότι οι σπουδαστές που μπήκαν έχοντας ήδη θαλάσσια υπηρεσία, εκτός του ότι τελείωσαν την Ακαδημία, είναι και από εκείνους που συνεχίζουν επαγγελματικά στη θάλασσα με μεγαλύτερη θέρμη και συνέπεια.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.