Χίος, Σάββατο 23 Μαρτίου

Εισαγωγή στις ΑΕΝ με μόρια από μπάρκο: Θετική η παράταση για ένα έτος

Καλύτερο να υπάρξει μεταβατική περίοδος για 2 χρόνια, κατά τον Αργ. Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλ. Αξιωματικών Ε.Ν.
Τρί, 12/02/2019 - 14:20

Ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει την ανάγκη παράτασης του ισχύοντος καθεστώτος εισαγωγής στις ΑΕΝ υποψηφίων με το απολυτήριο λυκείου, συνυπολογιζόμενης της θαλάσσιας υπηρεσίας τους και τώρα μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου να εντάξει σχετική τροπολογία σε ν/σ του υπουργείου μεταφορών, που παρατείνει αυτή τη δυνατότητα για τους υποψήφιους για εισαγωγή στις ΑΕΝ, φέτος δηλώνει ικανοποιημένος, αν και πιστεύει ότι η παράταση θα έπρεπε να είναι διετής.

Ο λόγος για τον Αργύρη Χατζελένη, Πρόεδρο του Παγχιακού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικών Ναυτικού Χίου και καθηγητή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, ο οποίος μιλώντας σήμερα για το θέμα στο Ράδιο «Α» τόνισε ότι θα ήταν άδικο για παιδιά που ήδη είναι μπαρκαρισμένα προσπαθώντας να συγκεντρώσουν μόρια, να στερηθούν το δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης στις Ακαδημίες.

Ο ίδιος  επανέλαβε -παρόλο που αρκετοί θεωρούν ότι η εισαγωγή πρέπει να γίνεται μόνο με πανελλαδικές- ότι η εμπειρία του από την ΑΕΝ Οινουσσών, όπου υπηρετεί 7 χρόνια τώρα, δείχνει ότι οι σπουδαστές που μπήκαν έχοντας ήδη θαλάσσια υπηρεσία, εκτός του ότι τελείωσαν την Ακαδημία, είναι και από εκείνους που συνεχίζουν επαγγελματικά στη θάλασσα με μεγαλύτερη θέρμη και συνέπεια.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/03/2019 - 15:16

Με στίχους του Ρήγα Φερραίου, αναφορές στα κείμενα του Μακρυγιάννη και του Κολοκοτρώνη οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βροντάδου, γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων της πτέρυγας «Σταμάτης Κριμιζής» η νέα γενιά τίμησε και θυμήθηκε τους ήρωες του 1821 τονίζοντας ότι «οι ήρωες δεν είναι διαφορετικοί άνθρωποι από μας».

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε από την εκπαιδευτική κοινότητα και με κατάθεση στεφάνων.