ΕΛΜΕ Χίου: Άμεση κάλυψη των κενών σε Ειδική και Γενική αγωγή

Τετ, 15/09/2021 - 17:19

«Η Ειδική Αγωγή, το πιο ευαίσθητο τμήμα της εκπαίδευσης, θα έπρεπε να διαθέτει το απαραίτητο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό από την πρώτη ημέρα έναρξης του διδακτικού έτους. Δυστυχώς και η τρέχουσα σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει με τεράστια κενά εκπαιδευτικών» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Χίου. 

Αναλυτικά σημειώνει:

«Τη στιγμή μάλιστα που μετά από δύο συνεχή σχολικά έτη με παρατεταμένη αναστολή λειτουργίας των σχολείων και καθεστώς “τηλεκπαίδευσης”, οι ανάγκες σε μαθησιακή και ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών είναι ακόμη πιο αυξημένες.

Πιο συγκεκριμένα στο νησί μας ζητήθηκαν 12 εκπαιδευτικοί για την παράλληλη στήριξη (6 Φιλόλογοι, 3 Μαθηματικοί και 3 Φυσικοί) και ήρθαν μόνο 7 (3 Φιλόλογοι, 2 Μαθηματικοί και 2 Φυσικοί)!

Τη στιγμή μάλιστα που κατατέθηκαν αιτήματα για 16.μαθητές από εννέα (9) διαφορετικές Σχολικές μονάδες!!

Χρειάζεται να υπάρξει προγραμματισμός ώστε η στελέχωση της ειδικής αγωγής να μην αποτελεί ζητούμενο.  Είναι αδήριτη ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση της ειδικής αγωγής.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη.

Επίσης ζητάμε την άμεση κάλυψη και όλων των κενών που έχουν προκύψει στη γενική αγωγή, καθώς παρά τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις της Α’ φάσης των αναπληρωτών, δεν έχουν καλυφθεί πλήρως οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό».

 

Σχετικά Άρθρα