Εμπαίζει ο Υπουργός Παιδείας τους Χιώτες υποψήφιους

Καταγγέλλει ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Στ. Σταυρινούδης
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 22/08/2017 - 12:59
Ηχητικό απόσπασμα: 

Για απόφαση εμπαιγμό, όσον αφορά τους υποψήφιους της Χίου, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου, Σταύρος Σταυρινούδης, λέγοντας ότι δεν κουνήθηκαν περισσότερο οι υποψήφιοι από τον Μανταμάδο και την Ερεσό, από εκείνους των Οινουσσών, των Καρδαμύλων κ.λπ., ούτε ταλαιπωρήθηκαν περισσότερο από τη μετάθεση των εξετάσεων μαθημάτων.

Καυτηρίασε δε το γεγονός ότι η απόφαση του Υπουργού πάρθηκε στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής, σε αντίθεση με αυτό που είχε γίνει στην ανάλογη περίπτωση της σεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά, που αφορούσε και την Ιθάκη και τη Λευκάδα, όπου και άμεση ήταν η απόφαση και αφορούσε μόνο επιπλέον θέσεις στις σχολές και όχι πρόσθετη μοριοδότηση, όπως γίνεται στην περίπτωση της Λέσβου.

«Θα ήταν πιο έντιμο ο υπουργός να μην συμπεριλάβει καθόλου τη Χίο στην απόφαση», κατέληξε ο κ. Σταυρινούδης, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου επικαλούμενος την ανάγκη ισότιμης αντιμετώπισης των υποψηφίων της Χίου και της Λέσβου.

Η «Α» ζήτησε την άποψη του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπαίδευσης, Αριστείδη Καλάργαλη, ο οποίος όμως δεν κρίνει σκόπιμο τον σχολιασμό της υπουργικής απόφασης, για τη διαμόρφωση της οποίας δεν ζητήθηκε -όπως είπε- η θέση της Περιφερειακής Δ/νσης, οπότε είναι ζήτημα το οποίο αφορά και χειρίζεται ο ίδιος ο Υπουργός.

Να σημειωθεί ότι σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στην «Α» που ανέδειξε το θέμα ο καθηγητής κος Κουλουράκης ανέδειξε και μια επιπλέον διάσταση που αφορά τους υποψήφιους των ιατρικών σχολών, λέγοντας ότι οι υποψήφιοι της Λέσβου που εξετάστηκαν ξεχωριστά στη Βιολογία είχαν να γράψουν σε πολύ ευκολότερα θέματα, άρα είχαν και εξ αυτού του γεγονότος δυνατότητα συγκέντρωσης επί πλέον μορίων.

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, Κώστας Γιαννούλης, ανέφερε παραστατικά ότι αν μία σχολή έχει δύο επιπλέον θέσεις για τους υποψήφιους της Λέσβου και της Χίου, αν π.χ. και οι Χιώτες και οι Λέσβιοι έχουν 10.000 μόρια έκαστος ο Λέσβιοι θα εισαχθούν γιατί θα πάρουν το πριμ των 2.000 επιπλέον μορίων.

Ο ίδιος εκτίμησε συνολικά ότι οι προσφερόμενες επιπλέον θέσεις θα είναι περίπου 1.000, όμως ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου χαρακτήρισε τον αριθμό πλασματικό, λέγοντας ότι στις σχολές με υψηλότερες βάσεις θα εισαχθούν κατά προτεραιότητα οι Λέσβιοι, οι Χιώτες θα μπουν με την κανονική κατανομή και ό,τι περισσέψει σε θέσεις θα μείνει ακάλυπτο γιατί οι υποψήφιοι από τα νησιά μας θα έχουν ήδη μπει.

ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ… ΜΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Σχετικά Άρθρα