Ενημέρωση για τις εγγραφές και τις αιτήσεις επιλογής για το Δ.ΙΕΚ Χίου

Πέμ, 01/09/2022 - 18:52

Προκειμένου να ενημερώσετε τους πολίτες μας για τις προθεσμίες αιτήσεων για τις (δωρεάν) σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας μας  που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (και άρα και για το Δ.ΙΕΚ Χίου) ισχύουν τα παρακάτω σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.gsae.edu.gr/el/news/1811-30-08-2022-enarksi-eggrafon-epityxonton-apo-to-parallilo-mixanografiko-gia-ta-diek-tou-ypaith-enarksi-ypovolis-aitiseon-epilogis-sta-diek-gia-to-etos-2022-2023):

1. Ηλεκτρονικές αιτήσεις επιλογής (Ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr ) για τις νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Χίου (απαραίτητη βασική προϋπόθεση η κατοχή απολυτηρίου Λυκείου. Δεν υπάρχει όριο ηλικίας): Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 12:00 μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00. Σε δεύτερη φάση, οι επιτυχόντες από τη διαδικασία αυτή οφείλουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν στο site του Δ.ΙΕΚ Χίου (https://iek-chiou.mysch.gr/) να προσκομίσουν τα κατάλληλα έγγραφα προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.

Οι 5 νέες ειδικότητες του Δ.ΙΕΚ Χίου:

1. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

2. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (πολυμέσα/web designer-developer/video games)

3. Βοηθός Ιατρικών Εργαστηρίων

4. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα της Ναυτιλίας

5. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

 

Εγγραφές στο Δ.ΙΕΚ Χίου μέσω παράλληλου μηχανογραφικού: 1-12 Σεπτεμβρίου στο Δ.ΙΕΚ Χίου (ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 15:30-18:30).

 

1. Εγγραφές αποφοίτων ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου, ΤΕΛ μπορούν να εγγραφούν απευθείας κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ.: 1-15 Σεπτεμβρίου στο Δ.ΙΕΚ Χίου (ώρες εξυπηρέτησης κοινού: 15:30-18:30).

Οι 7 ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχει το Δ.Ι.Ε.Κ. Χίου την περίοδο 2022-2023 είναι οι παρακάτω:

1. Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

2. Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

3. Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας

4. Τεχνικός Αισθητικής και Μακιγιάζ

5. Τεχνικός κομμωτικής τέχνης

6. Τεχνικός Βιολογικής/Οργανικής Γεωργίας

7. Βοηθός Νοσηλευτικής και Τραυματολογίας

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η εξάμηνη πρακτική άσκηση για τους σπουδαστές μας δύναται να είναι επιδοτούμενη και ίση με το 80% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

 

Με εκτίμηση, η Διευθύντρια του Δ.ΙΕΚ Χίου - Ευελίνα Αθανασοπούλου

Σχετικά Άρθρα