Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Επαναλειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με 90% προσέλευση των μαθητών

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 01/06/2020 - 14:33

Επέστρεψαν στα θρανία οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από ένα σχεδόν τρίμηνο.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες έγινε με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και νέα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στα σχολεία της Χίου επέστρεψε περίπου το 90% των μαθητών σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Α/θμιας εκπαίδευσης Αριστείδη Κελεπερτζή.

«Από τους 3048 μαθητές των δημοτικών σχολείων επέστρεψαν οι 2063», ανέφερε ο κ. Κελεπερτζής τονίζοντας ότι σε όλα στα σχολεία της Χίου τηρούνται πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής.

«Υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ των θρανίων, αποστάσεις και στο διάλειμμα ενώ δεν επιτρέπεται  η είσοδος σε τρίτους στους χώρους των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Παράλληλα τα τμήματα έγιναν 15μελη και με εκ περιτροπής λειτουργία κάτι που οδήγησε στην αύξηση  του αριθμού των τμημάτων.

«Από 109 τμήματα έχουμε φτάσει τα 321» υπογράμμισε ο κ. Κελεπερτζής.

Μεγάλη ήταν και η προσέλευση των νηπίων καθώς σε σύνολο 321 προσήλθαν τα 212.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 02/07/2020 - 16:03

Στην μεγάλη ναυτικοί παράδοση της Χίου αλλά και στην σπουδαιότητα της ναυτιλίας ως ένας από τους μεγαλύτερους πυλώνες της Ελληνικής Οικονομίας αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής  Μπουγδάνος κατά την συνάντηση τους με τον Υπ. Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητώντας του περαιτέρω ενίσχυση της ναυτικής  εκπαίδευσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου επεσήμανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο των ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών, Οινουσσών και Χίου αντίστοιχα, στην Ναυτική Εκπαίδευση τονίζοντας ότι αυτό που η πολιτεία οφείλει να κάνει είναι να αυξήσει την δυναμικότατα και να τις στελεχώσει με το αναγκαίο προσωπικό, συμπληρώνοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου  μπορεί να συνδράμει σε επίπεδο  κτιριακών υποδομών.

Σύμφωνα με τον Παντελή Μπουγδάνο ο Γιάννης Πλακιώτακης ήταν θετικός ως προς την ενίσχυση και στήριξη της ναυτικής εκπαίδευσης στο Νομό Χίου χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσε η ΠΕ Χίου.