Επίσκεψη εκπαιδευτικών από σχολεία της Ευρώπής στο 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο

Δευ, 01/11/2021 - 20:59

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ «Friends for our Planet», εκπαιδευτικοί από το Βέλγιο, την Ισπανία και τη Ρουμανία επισκέφτηκαν το 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο από τις 16 έως 21 Οκτωβρίου.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του χιακού δημοτικού τους υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό ξεναγόντας τους στις εγκαταστάσεις του σχολείου.

Επισκέφτηκαν τις τάξεις του και οι μαθητές του 11ου τους δώρισαν κατασκευές και τραγούδησαν ελληνικά και αγγλικά τραγούδια σχετικά με το περιβάλλον μιας και το θέμα του προγράμματός είναι η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της.

Οι συντονιστές του προγράμματος εξέτασαν την επίτευξη των στόχων του προηγούμενου έτους και προχώρησαν στο σχεδιασμό των δράσεων του σχολείου για το επόμενο διάστημα.

Την προηγούμενη σχολική χρονιά εκπαιδευτικοί και μαθητές του 11ου ασχολήθηκαν με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και τη μόλυνση του αέρα, ενώ αυτή τη χρονιά θα αφιερώσουν την προσοχή του στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας κάθε περιοχής καθώς και στη διαχείριση απορριμμάτων.

Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στο νησί μας και έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Χίου και, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, από τη φιλοξενία του 11ου Δημοτικού.

Το 11ο Δημοτικό ευχαριστοεί θερμά το Δήμο Χίου και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για τη βοήθειά του.
 

Σχετικά Άρθρα