Επιστρέφει στο 3ο Γυμνάσιο η 3η τάξη, αλλά σε προκάτ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 22/02/2024 - 14:38

Στο φυσικό χώρο του σχολείου τους  αναμένεται να επιστρέψουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Χίου, που λόγω των γνωστών στεγαστικών προβλημάτων που υπήρχαν εκεί χρειάστηκε προσωρινά να "μετακομίσουν" από τα μέσα του προηγούμενου μήνα στο Ομήρειο.

Σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά προκάτ αιθουσών στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου ήδη ο δήμος έχει κατασκευάσει τις βάσεις υποδοχής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Πατελίδα, που μίλησε στο Ράδιο "Αλήθεια", στην παρούσα φάση μεταφέρονται 3 προκάτ αίθουσες, που βρέθηκαν από άλλες εκπαιδευτικές μονάδες (ΓΕΛ Καλαμωτής, ΕΠΑΛ Βροντάδου και ΕΕΕΕΚ) με τη συμβολή του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής, Σταύρου Σταυρινούδη.

Όπως είπε, με την έγκριση του δημοτικού προϋπολογισμού, θα προχωρήσει και η διαδικασία που ξεκίνησε από την απερχόμενη δημοτική αρχή, για την απευθείας προμήθεια 12 κοντέινερς (γι' αυτό το σκοπό έχει δεσμευθεί ποσό 320.000 ευρώ), ενώ από την παρούσα δημοτική αρχή καταβάλλεται προσπάθεια για προμήθεια δύο ακόμη αιθουσών από τις Κτηριακές Υποδομές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το σχολείο αναγκαστικά θα λειτουργήσει για ένα μεγάλο διάστημα σε προκάτ αίθουσες αφού αναμένεται να ξεκινήσει το έργο επισκευής του.

Πρόκειται για έργου που θα δημοπρατηθεί ως μελέτη - κατασκευή με τον αντιδήμαρχο να είναι φειδωλός στις δηλώσεις του για το πότε θα γίνει αυτό.

"Οταν ολοκληρωθεί η σύνταξη του φακέλου του έργου θα είμαι έτοιμος να δώσω χρονοδιάγραμμα", ανέφερε.

Θυμίζουμε ότι η 1η τάξη του 3ου Γυμνασίου στεγάζεται ήδη σε προκάτ στην αυλή του σχολείου, ενώ η 2η τάξη κάνει μαθήματα σε χώρους που εξασφαλίστηκαν στο 2ο Γυμνάσιο Χίου.

Για μια εξέλιξη που ήταν αναμενομένη μετά τα προβλήματα που εντοπιστήκαν στο 3ο Γυμνάσιο και τις επισκευαστικές εργασίες που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας Σταύρος Σταυρινούδης λέγοντας ότι πρόκειται  για ένα επιβεβλημένο έργο που σίγουρα θα ταλαιπωρήσει, αλλά η ολοκλήρωσή του θα δώσει ένα νέο σχολείο.

 

epistrefei_sto_3o_gymnasio_i_3i_taxi_alla_se_prokat

Σχετικά Άρθρα