Επιστρέφουν στις τάξεις οι Καρδαμυλίτες μαθητές

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/10/2021 - 14:26

Κατάληψη ξεκίνησαν από χθες  μαθητές του Γυμνασίου και των δύο λυκείων στα Καρδάμυλα (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ), για την ικανοποίηση αιτημάτων τους, την οποία τελικά αποφάσισαν να λήξουν μετά και τη συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο της περιοχής, Σιδερή Ντομάτα, αφού στο βασικό πλαίσιο των διεκδικούμενων από μέρους τους που ήταν η ολοκλήρωση των επισκευαστικών εργασιών στα σχολεία τους, έλαβαν υποσχέσεις ότι θα γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Τα αιτήματα των μαθητών του ΓΕΛ Καρδαμύλων συνοψίζονται στα παρακάτω που αναφέρονται στο ψήφισμά τους:

• Έλλειψη καθηγητή Βιολογίας σε μάθημα πανελλαδικά εξεταζόμενο

• Το κτιριακό ζήτημα που απασχολεί το συγκρότημα σχολείωω και συγκεκριμένα - όπως αναφέρουν - στον προαύλιο χώρο υπάρχουν πλέγματα που εμποδίζουν τον μαθητή και καθιστούν επικίνδυνη την ώρα του διαλείμματος.

"Το κτήριο είναι σε ανεπίτρεπτη κατάσταση και μαθητές έχουν τραυματιστεί αρκετές φορές. Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση των αρμοδίων και τον διορισμό καθηγητή", αναφέρουν στο ψήφισμά τους.

Για το πρώτο αίτημα μιλώντας στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, σημείωσε ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν τοποθετηθεί στο ΓΕΛ Καρδαμύλων δύο καθηγητές βιολογίας, με τον μόνιμο να λαμβάνει απόσπαση ως γονέας τέκνου ΑμεΑ και τον αναπληρωτή να μην αποδέχεται, οπότε έχει κινηθεί εκ νέου η διαδικασία για νέο αναπληρωτή, στην οποία εκτιμά ότι θα υπάρξει εξέλιξη εντός 10ημέρου.

Όσον αφορά το κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία, ο Αντιδήμαρχος κύριος Ντομάτας, μετά τη συνάντησή του με την σχολική κοινότητα υποσχέθηκε τα εξής:

• Αύριο θα αποκατασταθεί η σπασμένη περίφραξη του γυμνασίου

• Τέλος Οκτώβρη ολοκληρώνεται η μελέτη για την εξωτερική επισκευή δύο προσόψεων του γυμνασίου

• Αρχές Νοέμβρη (εάν το επιτρέπει ο καιρός) θα αρχίσουν οι εργασίες

• Αύριο θα εξεταστεί το πρόβλημα της υδρορροής του λυκείου, καθώς και ο καυστήρας

• Άμεσα θα βαφτούν 4 αίθουσες και το γραφείο του ΓΕΛ και θα  τοποθετηθεί στέγαστρο στην είσοδο του κλειστού γυμναστηρίου

Σημειώνεται ότι πλέον στα υπό κατάληψη σχολεία γίνεται μάθημα με τηλεκπαίδευση και σημειώνονται οι απουσίες των μαθητών που δεν παρακολουθούν, κάτι που ακολουθήθηκε και σ'αυτήν την περίπτωση, όπως είπε ο κύριος Ευαγγελινός.

Σχετικά Άρθρα