Έτοιμα Γυμνάσια και Λύκεια για διαδικτυακά μαθήματα από τη Δευτέρα

Παρ, 06/11/2020 - 12:03

Κανονικά και με απουσίες θα γίνονται από τη Δευτέρα με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Χίου, η ύλη θα καταγράφεται από τους εκπαιδευτικούς και θα εντάσσεται στην προς εξέταση ύλη μελλοντικά.

"Έχουμε την εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος", είπε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός και σημείωσε ότι σήμερα οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών κατά σχολεία ετοιμάζουν το πρόγραμμα διδασκαλίας ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές τάξεις. 

Στις σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα μαθήματα στην κανονική τάξη περιλαμβάνεται η διάρκεια της "ώρας" που αντί για 45 λεπτά θα είναι 30 λεπτά, ενώ καθημερινά θα ισχύει το 7ωρο των μαθημάτων ανά τάξη,  με τον κο Ευαγγελινό να απαντά ότι θεωρητικά και από τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου το σύστημα θα ανταπεξέλθει στην ταυτόχρονη διδασκαλία εξαποστάσεως.

Ερωτηματικά υπάρχουν κυρίως για τον τρόπο διδασκαλίας των εργαστηριακών μαθημάτων στα επαγγελματικά λύκεια, κάτι που ο ίδιος εκτιμά ότι παρά τις δυσκολίες λόγω της φύσης τους θα βρεθούν λύσεις με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών.

 

Σχετικά Άρθρα