Γ. Πατεριμός: Δεν θα μείνουν τα σχολεία χωρίς χρήματα - Μ. Σκούφαλος: Αίτημα για συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου

Παρ, 12/06/2020 - 14:36

Ο Δήμος δεν θα αφήσει τα σχολεία χωρίς χρήματα, απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Πατεριμός, στα πυρά της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι παρακρατούνται ποσά από την Α’ τακτική δόση για τα λειτουργικά για να καλυφθούν οφειλές των σχολείων σε ρεύμα, νερό και πετρέλαιο, με αποτέλεσμα τα χρήματα που θα μείνουν στα σχολεία για να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις και πιστωτές να είναι ελάχιστα.

Σύμφωνα με τον κο Πατεριμό, ο οποίος μίλησε στο Ράδιο «Αλήθεια» αθροιστικά τα σχολεία δεν θα στερηθούν πόρους και θα υπάρξουν έκτακτες επιχορηγήσεις, όμως επικαλούμενος τα προβλεπόμενα από το Υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι θα πρέπει να παρακρατηθούν τα συγκεκριμένα ποσά τα οποία ήδη έχουν καταβληθεί από το Δήμο.

Στο επιχείρημα του επικεφαλής της ΛΑΣ, Μάρκου Σκούφαλου, που νωρίτερα είχε πει ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθεί ο δήμος σκοπεύει να αποστερήσει από το όποιο αποθεματικό διαθέτουν τις σχολικές επιτροπές αλλά και τα σχολεία ο αντιδήμαρχος απάντησε αρνητικά λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «κανένα σχολείο δεν πρόκειται να χάσει το κομπόδεμά του».

Ειδικότερα από τις δύο τακτικές δόσεις που λαμβάνουν τα σχολεία (συνολικού ποσού 298.000 ευρώ)– όπως είπε- από την Α' θα γίνουν παρακρατήσεις (όπως ειπώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο θα φτάσουν τελικά στα σχολεία 30.000 ευρώ) αλλά η Β’ δόση των 154.000 ευρώ θα αποδοθεί στο ακέραιο.

Αντίθετα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου ο Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος είναι παράλληλα και δ/ντής στο 11ο δημοτικό σχολείο, ανέφερε το παράδειγμα του σχολείου του σημειώνοντας ότι αντί των 1.800 ευρώ που επρόκειτο να λάβει είναι ζήτημα αν με τις περικοπές τελικά θα πάρει 500 ευρώ.

Σήμερα οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ , Μ. Σκούφαλος και Κλαίρη Κωστάλα ζητούν με επιστολή τους στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία κοινοποιούν στο Δήμαρχο, τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα ζητήματα που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης.

Αναλυτικά σημειώνουν:

“Κύριε πρόεδρε, λόγω των συσσωρευμένων προβλημάτων που απασχολούν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, δασκάλους, καθηγητές, γονείς και μαθητές, και πολλά εκ των οποίων έχουν δημιουργήσει αδιέξοδα, όπως η λειτουργία των σχολικών επιτροπών, η χρηματοδότησή τους, και η ασφυκτική κατάσταση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων,

Ζητούμε, όπως ορίσετε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα:

Προβλήματα Εκπαίδευσης.

Ζητούμε όπως περιληφθούν στη επικείμενη συζήτηση:

Τα κτηριακά προβλήματα Α/ΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΜΙΑΣ Εκπ/σης, χρηματοδοτήσεις για επισκευές και συντηρήσεις υποδομών.

Λειτουργία Σχολικών Επιτροπών, τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις

Επίσης και το αίτημα ένταξης του κτηρίου Συλλόγου Δασκάλων στις Αστικές Αναπλάσεις.

Θεωρούμε μια τέτοια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για την εκπαίδευση απαραίτητη, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, διοικητικών και συνδικαλιστικών, ώστε να βρεθούν λύσεις  και να εξαλειφθούν τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.»

Σχετικά Άρθρα