Χίος, Τρίτη 19 Νοεμβρίου

Η Google ξανάρχεται στη Χίο!

Σεμινάριο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 12 Νοεμβρίου
Πέμ, 07/11/2019 - 15:30

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καταβάλλοντας μια διαρκή προσπάθεια για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στους φοιτητές του, συνδιοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον γνωστό παγκόσμιο κολοσσό παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, την εταιρεία Google, δωρεάν φοιτητικό σεμινάριο με θέμα “Web analytics: using data to help a business grow”.

Το σεμινάριο θα δοθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, τις ώρες 12.00 - 14.00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», από το τμήμα Grow Greek Tourism Online της Google. Στην οργάνωση του σεμιναρίου συμμετέχουν τα Ερευνητικά Εργαστήρια Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας (WAVE Lab) και Ποσοτικών Μεθόδων (QMLab), καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜΒΑ, Executive MBA για στελέχη και το ΔΠΜΣ Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Η σειρά σεμιναρίων, που υλοποιεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη Google, απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού) και της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης). Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους φοιτητές μας να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες για τις μηχανές αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα web analytics, το social media marketing κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/11/2019 - 18:30

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου συμμετέχει στο διετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus + με τίτλο: “Be – Friend with nature” για τα έτη 2019-2021. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ακόμα σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και την Πολωνία. Η συνεργασία μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης έχει συμβάλλει στη γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και λαούς. Μέσα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών εκπαιδευτικοί και μαθητές ωφελούνται αναμφίβολα.

Σκοπός του προγράμματος “Be – Friend with nature’’ (Γίνε φίλος / βοήθησε τη φύση) είναι η βελτίωση της αντίληψης και ο εμπλουτισμός των γνώσεων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, σχετικά με τα παγκόσμια περιβαλλοντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η κλιματική αλλαγή, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η ανακύκλωση, η αποψίλωση των δασών και τα είδη υπό εξαφάνιση θα αποτελέσουν τα κυριότερα θέματα του προγράμματος. Εκτός από την ανάπτυξη ενεργητικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς, οι εκπαιδευτικοί θα ανταλλάξουν καινοτόμες παιδαγωγικές τεχνικές και οι μαθητές θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην Αγγλική γλώσσα, που θα είναι η επίσημη γλώσσα του προγράμματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκε μια όμορφη "γωνία Erasmus" στο χώρο υποδοχής του σχολείου μας, όπου θα δημοσιεύονται οι εργασίες των μαθητών και θα αναρτούνται φωτογραφίες από τις δράσεις των συνεργαζόμενων σχολείων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).