Χίος, Δευτέρα 1 Ιουνίου

Η Google ξανάρχεται στη Χίο!

Σεμινάριο για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 12 Νοεμβρίου
Πέμ, 07/11/2019 - 15:30

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καταβάλλοντας μια διαρκή προσπάθεια για να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο σπουδών που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στους φοιτητές του, συνδιοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τον γνωστό παγκόσμιο κολοσσό παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, την εταιρεία Google, δωρεάν φοιτητικό σεμινάριο με θέμα “Web analytics: using data to help a business grow”.

Το σεμινάριο θα δοθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, τις ώρες 12.00 - 14.00 στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Καράλης», από το τμήμα Grow Greek Tourism Online της Google. Στην οργάνωση του σεμιναρίου συμμετέχουν τα Ερευνητικά Εργαστήρια Διοίκησης Τεχνολογίας και Καινοτομίας (WAVE Lab) και Ποσοτικών Μεθόδων (QMLab), καθώς και τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΜΒΑ, Executive MBA για στελέχη και το ΔΠΜΣ Στρατηγική Διοίκηση Τουριστικών Προορισμών και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.

Η σειρά σεμιναρίων, που υλοποιεί το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε συνεργασία με τη Google, απευθύνεται σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης (Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού) και της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης). Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τους φοιτητές μας να αναπτύξουν περαιτέρω τις ψηφιακές τους δεξιότητες για τις μηχανές αναζήτησης, την ψηφιακή διαφήμιση, τα web analytics, το social media marketing κ.λπ.

Σχετικά Άρθρα

Πρόταση Προέδρου ΠΣΑΕΝ Χίου
Δευ, 01/06/2020 - 15:09

Το αυτονόητο ζητά ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου και καθηγητής στην ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Αργύρης Χατζελένης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, αναφορικά με το μπάρκο των σπουδαστών Γ’ εξαμήνου, το οποίο ενώ ήταν προγραμματισμένο για το καλοκαίρι – φθινόπωρο του 2020 τελικά δεν θα γίνει. ΄

Όπως είπε, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να μπαρκάρουν την ίδια περίοδο 2.500 σπουδαστές και με δεδομένα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω covid – 19 αποφασίστηκε από το υπουργείο να μπαρκάρουν μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το Α και Β εξάμηνο.

«Κατά συνέπεια οι σπουδαστές του Γ’ εξαμήνου θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη τουλάχιστον το φθινόπωρο να πάνε στις σχολές τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Δ’ εξαμήνου κι αν όλα πάνε καλά να μετατεθεί το μπάρκο τους για τον Φεβρουάριο του 2021», ανέφερε ο κος Χατζελένης, λέγοντας ότι προς το παρόν από το υπουργείο δεν έχει υπάρξει σχετική απόφαση.

«Την πρόταση αυτή» – είπε- «την καταθέσαμε και στις Πανελλήνιες Ενώσεις Πλοιάρχων και Μηχανικών προκειμένου να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο, γιατί κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορούν τα παιδιά να τελειώσουν με την εξεταστική και μετά να κάθονται 8 μήνες μέχρι να ξαναπάνε στη σχολή. Αν γίνει αυτό που προτείνουμε δεν θα  μείνουν πίσω και θα προηγηθεί το 6μηνο του μπάρκου τους».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να λάβει μέριμνα και για τα Ειδικά Σχολεία ΚΕΣΕΝ τα οποία λόγω κορωνοϊού εξακολουθούν να μην λειτουργούν.