Η μετακίνηση των φοιτητών θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Από την Περ. Σύμβουλο Γιούλα Αργυρούδη
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 31/01/2022 - 18:58

Φέρνοντας ως παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που μεταφέρει δωρεάν με την Αστική στγκοινωνία τους φοιτητές από και πρός τις Φοιτητικές Εστίες, η Περιφερειακός Σύμβουλος Γιούλα Αργυρούδη, θέτει το θέμα μεταφοράς των φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, από και προς τις Φοιτητικές Εστίες στο Τάγμα, με επιστολή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σ' αυτήν αναλυτικά επισημαίνονται:

"Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ζήτημα που ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα σχετικά με την αδυναμία μετακίνησης των φοιτητών που διαμένουν τις Φοιτητικές κατοικίες Χίου προς το Πανεπιστήμιο και το κέντρο της Χίου με τα ΚΤΕΛ ανέδειξε ένα χρόνιο πρόβλημα που δεν τιμά ούτε τον Πανεπιστημιακό χώρο ούτε την Τοπική Αυτοδιοίηση - Δήμο και Περιφέρεια, αλλά ούτε και την κοινωνία του νησιού μας στο σύνολο της.

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συναντήσει και πολλές φορές έχουμε διευκολύνει τους φοιτητές που χρησιμοποιούν το ωτοστοπ για να μετακινηθούν αν δεν καταφύγουν στην ακριβή λύση της εκμίσθωσης ταξί ή ακόμα και στην πεζή τους μετακίνηση, εφόσον η μη τακτική συγκοινωνία και δη η βραδινή των ΚΤΕΛ δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες τους.

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου μπορεί να δει με ευαισθησία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα και να δρομολογήσει λύση.

Η Περιφέρεια Κρήτης ως γνωστόν προχώρησε ένα ακόμα βήμα στην υπεύθυνη και ευαισθητοποιημένη στάση της προς τους φοιτητές υπογράφοντας σύμβαση για την δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία (αστικά και υπεραστικά) των ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά φοιτητών των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού.

Αιτούμαστε την υιοθέτηση μέτρων και αποφάσεων που θα δώσουν λύση στο θέμα αυτό που μας εκθέτει σαν κοινωνία που προσδοκά να είναι τόπος ελκυστικός φιλόξενος και ασφαλής στον φοιτητικό πληθυσμό που επιλέγει το νησί μας για τις σπουδές στην τριτροβάθμια εκπαίδευση σ ένα άκρως ανταγωνιστικό της νησιωτικότητας μας περιβάλλον'.

den_ehoyme_armodiotita_gia_ti_metafora_ton_foititon

Σχετικά Άρθρα