Χίος, Δευτέρα 13 Ιουλίου

Η υποδειγματική Ακαδημία Μηχανικών διδάσκει από… απόσταση

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 14/04/2020 - 16:03

Οι απόφοιτοι της θα κουμαντάρουν τις μηχανές που θα οργώσουν τα πέλαγα της Οικουμένης, εκεί του φτάνει η Ελληνική σημαία και η ελληνική ναυτοσύνη.

Εδώ και μερικές μέρες πάντως οργώνουν ένα άλλο νέο πεδίο, αυτό  της εναλλακτικής εκπαίδευσης μέσω υπολογιστών.

Αναφερόμαστε στην Ακαδημία Μηχανικών, που λόγω κορωνοϊού καθηλώνει καθημερινά σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας τους σπουδαστές της, που παρακολουθούν το μάθημα τους μέσω υπολογιστών.

Θεωρία αλλά και πράξη, Αντ. Φραγκάκης, Γιώργος Γιαννακής, Πέτρος Φαραντάκης, Διαμαντής Ανδριώτης, είναι οι ψυχωμένοι καθηγητές που αντικρύσαμε, που αντί να… αράξουν σπίτι, έδεσαν κάβο στην Ακαδημία και διδάσκουν τους αυριανούς Μηχανικούς από προσομοιωτή μηχανής, μέχρι λειτουργία ψυκτικής μηχανής, τόρνο και οξυγονοκόλληση.

Ο Διοικητής της Σχολής Γιάννης Μάργαρης, δεν έκτυψε τον ενθουσιασμό του για το εγχείρημα, αφού οι σπουδαστές όχι μόνο δεν θα χάσουν το εξάμηνο αλλά δεν θα χάσουν, το κυριότερο καμιά γνώση.

Από αυτήν την πανδημία πρέπει να βγούμε καλύτεροι, μας είπε, εμείς ήδη κερδίζουμε το στοίχημα της εναλλακτικής εκπαίδευσης

Σχετικά Άρθρα

Η Δήμητρα Σκανδάλη μιλά στην "Α" για τις πανελλαδικές, την επίπονη προετοιμασία αλλά και τους επόμενους στόχους της
Δευ, 13/07/2020 - 14:50
Ηχητικό απόσπασμα:

 

Με «εισιτήριο» τα 19.275 μόρια που συγκέντρωσε από τις επιδόσεις της στις πανελλαδικές εξετάσεις η μέχρι πριν λίγο καιρό μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χίου, Δήμητρα Σκανδάλη, ετοιμάζεται να διαβεί την πύλη της Νομικής Σχολής της Αθήνας.

Συνειδητοποιημένη από τη 2η τάξη του γυμνασίου ότι θέλει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κλάδο, ξεκίνησε την προετοιμασία της από την Β’ Λυκείου, στο μάθημα της Ιστορίας και στην Γ’ Λυκείου η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε ώστε σήμερα να συλλέγει τους καρπούς . Έχει ήδη υποβάλλει το μηχανογραφικό της και απολαμβάνει τις καλοκαιρινές διακοπές και την χαλάρωση που τόσο της είχαν λήψει το προηγούμενο διάστημα.

«Με γοητεύει η δυνατότητα του λέγειν» ανέφερε η Δήμητρα που επέλεξε τη νομική για τις προοπτικές και τις εναλλακτικές που έχει το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ την ελκύει ο δικαστικός κλάδος και ειδικά ο Εισαγγελικός.

«Πιστεύω ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα σχολή», σχολίασε και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σήμερα, απαλλαγμένη από το άγχος αναγνωρίζει ως συνοδοιπόρους σ’αυτήν την δύσκολη προσπάθεια τους γονείς – που άντεξαν τα νεύρα της, όπως λέει χαρακτηριστικά- τους καθηγητές της και τους φίλους της.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η Δήμητρα, που ακολούθησε την ανθρωπιστική κατεύθυνση, έγραψε 20 στην Κοινωνιολογία, 19,4 στα Αρχαία, 19,3 στην Ιστορία και 18,4 στην Έκθεση.