Καθηγητές του ΕΠΑΛ Βροντάδου προσφέρουν δωρεάν ενισχυτική στους τελειόφοιτους

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 13/11/2025 - 14:57

Για δεύτερη φορά εκπαιδευτικοί από το ΕΠΑΛ Βροντάδου θέλοντας να βοηθήσουν μαθητές τους, αλλά και μαθητές από άλλα σχολεία που ακολουθούν τις συγκεκριμένες ειδικότητες, σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, διαθέτουν από τον ελεύθερο χρόνο τους, μετά τη λήξη του πρωινού ωρολογίου προγράμματος, για να  τους διδάξουν – δωρεάν- ενισχυτικά.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Διευθυντής του σχολείου, Μιχάλης Τσατσαρώνης η ενίσχυση αφορά τα μαθήματα Ναυτικό Δίκαιο, Ναυτικές Μηχανές, Ναυσιπλοΐα ΙΙ και Οικοδομική και έρχεται σε συμπλήρωμα του ψηφιακού φροντιστηρίου που έχει το Υπουργείο Παιδείας, που γίνεται σε όλες τις ειδικότητες και τους τομείς, αλλά που δεν περιλαμβάνει δυστυχώς, κάποια μαθήματα της ναυτικής ειδικότητας που έχουν στο ΕΠΑΛ Βροντάδου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Κων/νο Ζώρα, που διδάσκει ναυτικές μηχανές, ήδη στο τμήμα του έχουν προσέλθει 8 τελειόφοιτοι από το Βροντάδο, ενώ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και από τα Καρδάμυλα και εξετάζεται το ζήτημα της μετακίνησής τους.

«Θέλουμε να προσφέρουμε όσο μπορούμε περισσότερα στα παιδιά. Υπάρχουν παιδιά που έχουν οικονομικές δυσκολίες, που ζορίζονται, αλλά και κάποια που μπορεί να κάνουν κάποιο ιδιαίτερο έξω. Εμείς θέλουμε να τους βοηθήσουμε όλους», τόνισε ο καθηγητής, σημειώνοντας ότι πέρσι στις πανελλαδικές το σχολείο τους είχε υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

«Αυτά τα ποσοστά επιτυχίας θέλουμε να τα διατηρήσουμε», ανέφερε και ο καθηγητής στον τομέα των πλοιάρχων, Αθανάσιος Καραπούλιος, σημειώοντας ότι αυτός είναι ο δεύτερος λόγος για την εθελοντική δράση τους γιατί πρώτος παραμένει εκείνος της κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι στα παιδιά και στις οικογένειές τους. Και στο δικό του τμήμα ενισχυτικής, που ξεκίνησε να λειτουργεί μέσα στον Οκτώβριο έχουν προσέλθει 7 μαθητές από το σχολείο (συνολικά οι τελειόφοιτοι είναι 20), ενώ είναι ανοιχτό να δεχθεί μαθητές και από άλλα ΕΠΑΛ της Χίου.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους δύο προαναφερόμενους καθηγητές δωρεάν διδάσκουν τους μαθητές στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενισχυτικής οι καθηγητές Κώστας Βούκουνας (οικοδομική) και Δήμητρα Φιλιππή (ναυτικό δίκαιο).

kathigites_prosferoyn_dorean_enishytiki_stoys_teleiofoitoys

Σχετικά Άρθρα