Κίνδυνος τα διευρυμένα ολοήμερα στα σχολεία να γίνουν παιδοφυλακτήρια

Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Χίου: "Χωρίς υποδομές και ειδικότητες πώς θα μείνουν σ' ένα χώρο παιδιά από τις 8 π.μ. έως τις 5.30μ.μ.;"
Παρ, 09/09/2022 - 15:06

Τον προβληματισμό της για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα διευρυμένα ολοήμερα στη Χίο, μέχρι και τις 5.30μ.μ. εξέφρασε στο Ράδιο"Αλήθεια" η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Αγγελίνα Σκουφάλου, ενόψει της επιστροφής των μαθητών στα θρανία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Στο νησί μας, όπως είπε, έχουν οριστεί 11 τέτοια ολοήμερα σε δημοτικά και 7 σε νηπιαγωγεία, όμως τόσο οι υποδομές όσο και το προσωπικό δεν φαίνεται να είναι αρκετά, ώστε να περνούν τα παιδιά το χρόνο τους δημιουργικά, να μπορούν να ξεκουράζονται και να μην μετατραπεί -όπως είπε χαρακτηριστικά- το ολοήμερο σε παιδοφυλακτήριο.

"Χωρίς υποδομές και ειδικότητες πώς θα μείνουν σ' ένα χώρο παιδιά από τις 8 π.μ. έως τις 5.30μ.μ.", διερωτήθηκε η κα Σκουφάλου.

Πάντως ακόμη και για τα σχολεία που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει το διευρυμένο ολοήμερο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, εκτιμά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, αφού για τη λειτουργία τους απαιτείται η συμπλήρωση τμήματος τουλάχιστον με 10 παιδιά κι ακόμη το ενδιαφέρον των γονέων δεν έχει καταγραφεί.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Χίου θα βρει τις περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών καλυμμένες, με την κα Σκουφάλου να κάνει λόγο για κάποια κενά στην παράλληλη στήριξη αλλά και σε ειδικότητες, όπως θεατρολόγοι και μουσικοί.

Σχετικά Άρθρα