Κρούουν τον κώδωνα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου στις ΑΕΝ

Οι συνταξιούχοι αξιωματικοί του Ε.Ν. που διδάσκουν ναυτικά μαθήματα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 21/07/2020 - 14:48
xatzelenis_argyris_31-11-18

Προβλήματα με την εξεταστική του Σεπτεμβρίου σε αρκετές Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού ενδέχεται να δημιουργηθούν εξαιτίας του νομοθετικού πλαισίου που τίθεται σε ισχύ από τον συγκεκριμένο μήνα και αφορά τους συνταξιούχους πλοιάρχους και μηχανικούς που εργάζονται. Κι αυτό γιατί αρκετοί – κυρίως συνταξιούχοι πλοίαρχοι- ελλείψει ενδιαφερομένων εν’ ενεργεία, έχουν υπογράψει συμβάσεις στις ΑΕΝ και καλύπτουν εκπαιδευτικό έργο μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη.

Υπό τον κίνδυνο όμως παρακράτησης υψηλού ποσοστού των συντάξεών τους προειδοποιούν ότι το Σεπτέμβρη δεν θα δώσουν το παρών στις σχολές.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και συνταξιούχοι πλοίαρχοι που διδάσκουν στην ΑΕΝ Οινουσσών, όπως είπε το πρωί στην «Α» ο εκ των διδασκόντων και παράλληλα Πρόεδρος του Παγχιακού Εκπολιτιστικού Συλλόγων Αξιωματικών Ε.Ν., Αργύρης Χατζελένης.

Σε τοπικό επίπεδο έχουν ενημερώσει ήδη το Δήμαρχο Χίου και τον Αντιπεριφερειάρχη, ενώ θα συναντηθούν και με το Δήμαρχο Οινουσσών, ζητώντας να παραταθεί για ένα μήνα το καθεστώς που προβλέπει την παρακράτηση των συντάξεών τους ώστε να εξελιχθεί ομαλά η εξεταστική.

Ο ίδιος τόνισε πώς ότι αποφασιστεί θα γίνει από κοινού με όλους τους συναδέλφους τους συνταξιούχους αξιωματικούς Ε.Ν. που διδάσκουν στις ΑΕΝ όλης της χώρας.

kroyoyn_ton_kodona_gia_tin_exetastiki_stis_aen_ton_septemvri

Σχετικά Άρθρα