Μ. Πουλάδας: «Να δωθούν έγγραφες διαβεβαιώσεις για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΙΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ"
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 04/04/2023 - 15:37
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, το απόγευμα της Τετάρτης θα συζητηθεί το θέμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, μετά από αίτημα των Δημοτικών παρατάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου ζητά έγγραφες διαβεβαιώσεις για την μη επικινδυνότητα των χώρων που χρησιμοποιούνται από παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Πουλάδας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ράδιο "Αλήθεια" σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Ένωσης δεν έχουν λάβει κάποιο έγγραφο πόρισμα σχετικά με την ασφαλή στατικότητα των κτιριακών υποδομών του 5ου Δημοτικού. Στη συνέχεια επεσήμανε ότι καίριο πρόβλημα αποτελούν κυρίως οι καθυστερήσεις αποκατάστασης κτιριακών προβλημάτων που προέκυψαν σε πολλές σχολικές υποδομές του νησιού από τον σεισμό του 2020.

«Έχουν περάσει 3 χρόνια από το 2020, συγκεκριμένα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου πριν 1,5 χρόνο οι σοβάδες έπεσαν μετά τον σεισμό, πέρασε το καλοκαίρι και δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές, το ότι δεν εμφανίζεται πρόβλημα στατικότητας και μας λένε ότι το κτίριο δεν θα πέσει δεν μας εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να πέσει ξανά κάποιος σοβάς και να υπάρξει κάποιο ατύχημα στην κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κτίριο» τόνισε στην τοποθέτηση του ο κ. Πουλάδας.

Σχετικά Άρθρα