Με μεγάλη συμμετοχή η απεργία των εκπαιδευτικών

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 11/10/2021 - 13:57

Σε υψηλά ποσοστά συμμετοχής, και σε τοπικό επίπεδο, κινήθηκε η σημερινή απεργία των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με τους εκπροσώπους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μιλούν για συμμετοχή 76,4% και 80% αντίστοιχα.

Μεγάλη όμως ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Βουνακίου το πρωί της Δευτέρας, με τους εκπαιδευτικούς να ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν την αξιολόγηση που το υπουργείο Παιδείας προωθεί, εκτιμώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διαχωριστούν οι σχολικές μονάδες σε «καλές και κακές», με ότι αυτό σημαίνει για τους μαθητές.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου Αγγελίνα Σκούφαλου, υπογράμμισε την σπουδαιότητα να υπάρχει καλή δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, καλώντας και τους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Η πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε εκτενώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια σχολεία, τονίζοντας κυρίως την υποστελέχωση, την έλλειψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και στα κτιριακά προβλήματα που αρκετά σχολεία αντιμετωπίζουν, καλώντας την κυβέρνηση να ενδιαφερθεί.

Την παραίτηση της υπουργού παιδείας Νίκης Καραμέως ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου Σταύρος Σταυρινούδης καταλογίζοντας της αδιαφορία και απαξίωση για το δημόσιο σύστημα παιδείας, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών στάθηκε και η ΑΔΕΔΥ με την προκήρυξη 24ωρης απεργίας, με τον αντιπρόεδρο του Τοπικού Νομαρχιακού τμήματος Παναγιώτη Νικήτα να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι θα σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών καθώς μέσα από την δημόσια παιδεία δημιουργείτε το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας.

Παρών στην απεργιακή συγκέντρωση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Παιδείας και εκπαιδευτικός Στέλιος Καμπούρης που υπεραμύνθηκε το δημόσιο χαρακτήρα των σχολείων εκτιμώντας ότι μόνο έτσι υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλα τα παιδιά.

Μετά την απεργιακή συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

me_ypsila_pososta_symmetohis_i_apergia_ton_ekpaideytikon

Σχετικά Άρθρα