Μια... θάλασσα ορίζοντες στο ΤΕΕΝΣ

“Αιέν αριστεύειν” με 81% oι επιτυχόντες στα ΑΕΙ
Σάβ, 30/07/2022 - 06:34

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, που ανακοινώθηκαν μόλις χθες, ήρθαν για δεύτερο συνεχόμενο έτος να επιβεβαιώσουν την εξαιρετική δουλειά που επιτελείται στο Ναυτικό Λύκειο ΤΕΕΝΣ «Τσάκος Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Ναυτικών Σπουδών».

Σε γενικό πλαίσιο, άξιο μνείας είναι ότι οι 17 από τους 21 μαθητές/τριες του Λυκείου, που συμμετείχαν στις εξετάσεις, πέτυχαν εισαγωγή σε σχολές πρώτης προτίμησης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σημειώνοντας ποσοστό επιτυχίας 81%.

Οι υπόλοιποι 4 από τους 21 είχαν επιλέξει το παράλληλο σύστημα ανέλιξης τους σε αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, κατά τα ισχύοντα για τα Ναυτικά Επαγγελματικά Λύκεια.

Αναλυτικά οι επιτυχίες που σημειώθηκαν είναι οι εξής:

• 1η και 2η θέσεις στη σχολή Ναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ

• 1η θέση στη σχολή Ναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής

• 1η θέση στη σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος στην Ξάνθη

• 4η θέση στη σχολή Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου

• 1η θέση στην Ιατρική Αθηνών

• 11η και 13η θέσεις στη Σχολή Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών της Μυτιλήνης

• 23η θέση σε Σχολή Πλοιάρχων Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού

Το Λύκειο με ανακοίνωση συγχαίρει εγκαρδίως όλους τους μαθητές/τριες για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις και το εκπαιδευτικό προσωπικό για την προετοιμασία και κατάρτισή τους, ώστε να επιτύχουν αυτά τα εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σχολιάζοντας τα όντως εξαιρετικά αποτελέσματα, ο Ιδρυτής του Ναυτικού Λυκείου και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκου, Καπτ. Παναγιώτης Τσάκος, ανέφερε: «Οι άριστες επιδόσεις των μαθητών/τριών μας, στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις, έρχονται, για ακόμη μια φορά, να επιβεβαιώσουν το motto του Λυκείου μας: “Αιέν αριστεύειν”. Στο Λύκειό μας, θέτουμε τον πήχυ πολύ υψηλά και τα μόλις ανακοινωθέντα αποτελέσματα απέδειξαν ότι τον περάσαμε με μεγάλη άνεση και επιτυχία».

Το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, τα γραφεία του στη Χίο και στην Αθήνα και ο όμιλος Εταιρειών Τσάκου περιμένουν, με ολάνοιχτες πόρτες, στη νέα σχολική χρονιά, τους νέους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Λυκείου, πρόσφατα εξωπλισμένες με ηλεκτρολογικό/ ηλεκτρονικό & τομέα αυτοματισμών προκειμένου να τους προετοιμάσει ώστε να καταστούν επαρκώς εκπαιδευμένα και καταρτισμένα στελέχη της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Μια θάλασσα ορίζοντες!

Σχετικά Άρθρα