Χίος, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Το Μουσικό της Χίου στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

Τετ, 25/04/2018 - 17:00
Η αφίσα της συνάντησης

Στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων και συνεργασιών των μουσικών σχολείων, το Μουσικό Σχολείο Χίου επιδιώκει σταθερά τη συμμετοχή του σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη μουσική τέχνη και προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και εκτός Χίου.

 Έτσι, το σχολείο θα συμμετάσχει στο «2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων: Μουσικά Κύματα Μουσικά Σύνολα», στο νομό Αργολίδας, όπου κάθε χρόνο καλούνται να συμμετάσχουν σχολεία από όλη την Ελλάδα. Θα θέλαμε, λοιπόν, να σας ενημερώσουμε ότι για την εκπροσώπησή μας πρόκειται να μεταβεί στην πόλη του Ναυπλίου, στο χρονικό διάστημα 26/04/2018 έως 28/04/2018, το παραδοσιακό σύνολο του σχολείου μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους.

Θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα που έχει ετοιμαστεί για τη συμμετοχή μας στο φεστιβάλ, «Μουσικές της θάλασσας και των παραλίων» που αποτελείται από διάφορες θεματικές ενότητες με αφιερώματα στη Μικρά Ασία, στα τραγούδια της άνοιξης, στη μουσική παράδοση της Χίου κ.α., σε διδασκαλία του μουσικού Μιχελλή Θεολόγου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρεις διαφορετικές σουίτες και πραγματεύεται μουσικές της ανατολικής μεσογείου, από την Ρόδο, τη Σύμη μέχρι και την Λήμνο.

Στην πρώτη σουίτα θα ακουστούν τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Χίου αλλά και της ευρύτερων περιοχών των Οινουσσών και Ψαρών:

  • «Ξύπνησε πετροπέρδικα»
  • «Ερι πάλι»
  • «Παραλυμένος»
  • «Καλομοίρα».

Έπειτα, ταξιδεύει νοερά στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στη Νίσυρο για να τραγουδήσει το γαμήλιο τραγούδι «Τίνος έιν’ το περιόλι».

Εν συνεχεία, ακολουθούν ερωτικά δίστιχα πάνω στον σκοπό του πηδηχτού Ρόδου ή αλλιώς Κρητικού και η σουίτα θα ολοκληρωθεί με τη σούστα Σύμης.

Η παράστασή μας θα τελειώσει με τη σουίτα που φέρει τον τίτλο «Ιωνίας Θάλασσες» και θα ακουστούν τα παρακάτω:

  • «Χορός των κεριών» (Ανατολικό Αιγαίο)
  • «Πυργούσικος» (Χίου)
  • «Πάτημα» (Λήμνου)
  • «Μαζεμένος» (Μυτιλήνης)

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

 

 

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/12/2018 - 09:57

Από 3 έδρες καταλαμβάνουν στη νέα διοίκηση του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) και οι Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί και η μία έδρα η παράταξη της ΔΗΣΥ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τις εκλογές που έγιναν χθες είναι τα εξής: 

 

Ψηφίσαντες 503

Άκυρα 19

Λευκά 19

Έγκυρα 465

 

Έλαβαν:

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) – 179 (3 έδρες)

Εκλέγονται: Νομικός Δημήτρης, Παληού Χριστίνα, Τσίγκος Στέφανος

 

Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί – 163 (3 έδρες)

Εκλέγονται: Μουτρίκα Μαρία, Τσαγκάτος Μανώλης, Πλουμή Κωνσταντίνα

 

ΔΗΣΥ – 64 (1 έδρα)

Εγκλέγεται: Καμπούρης Στέλιος

 

Πρωτοβουλία – 59 (0 έδρες)