Ο Χίου κ. Μάρκος στο Γυμνάσιο Βροντάδου για να διδάξει το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας

Παρ, 23/02/2024 - 07:58

Με την ιδιότητα του Φιλολόγου Καθηγητού επεσκέφθη το Γυμνάσιο Βροντάδου, στο οποίο ήταν και διορισμένος, μετά από πρόσκληση του Σχολείου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και εδίδαξε στους μαθητές και τις μαθήτριες της τάξεως Γ1, το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Συγκεκριμένα τους μίλησε εισαγωγικά για την σημασία της γλώσσας μας και ειδικότερα παρέδωσε την ενότητα περί του Αορίστου Β’ με λεπτομερή ανάλυση του αντικειμένου, παραδείγματα, εξαιρέσεις κ.α. Το μάθημα έγινε σε φιλικό και διαλογικό κλίμα και το παρηκολούθησαν η Προισταμένη Δευτεροβαθμίου Εκπαιδεύσεως Χίου Φιλόλογος κ. Ευτυχία Βλυσίδου και η Φιλόλογος της τάξεως κ. Μ. Παραδείση. Αποχαιρετώντας τα παιδιά ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Τομάζο για την πρόσκληση και υποσχέθηκε να επανέλθει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος είχε διδάξει επί πενταετία στον Πειραιά (1988-1993), μεταξύ δε των μαθητών του ήταν ο Πρωτοπρ. π. Νικόλαος Σιγάλας (Ι. Μ. Θήρας), ο Αρχιμ. π. Ιωάννης Μαρής (Ι. Μ. Νικαίας), ο Αρχιμ. π. Βαρθολομαίος Σιαρλής (Ι. Μονή Πάτμου), ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Φαρμάκης (Ι. Αρχ. Αθηνών), ο Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος (Ι. Μ. Πειραιώς), ο Πρωτοπρ. π. Σπυρίδων Τσιμούρης (Ι. Μ. Πειραιώς), η μοναχή Χριστονύμφη Σκορδαλάκη (Ι. Μονή Αγ. Νεκταρίου Αιγίνης) και άλλα παιδιά.

Σχετικά Άρθρα