Χίος, Κυριακή 20 Οκτωβρίου

Ολα τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ ζητά το Εργατικό Κέντρο

Ανακοίνωση της Διοίκησης του
Τετ, 05/09/2018 - 15:42

Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει την δυσαρέσκειά του για την μη έγκριση για το νέο σχολικό έτος 2018-2019 επτά ολιγομελών τμημάτων του ΕΠΑΛ Χίου και του εσπερινού ΕΠΑΛ για τα οποία ενώ υπάρχουν εισηγήσεις των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, της Διευθύντριας Β/θμιας Εκπ/σης Χίου και του Περ/κού Δ/ντή Εκπ/σης Β. Αιγαίου συνεχίζουν να μην έχουν λάβει έγκριση.  Συγκεκριμένα:

1ο ΕΠΑΛ Χίου

  • Ειδικότητα Τεχνικού Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικού Τοπίου (Τάξη Γ΄)

      Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου

  • Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας (Τάξη Β΄)
  • Ειδικότητα Τεχνικού Οχημάτων (Τάξη Γ΄)
  • Ειδικότητα Υπαλλήλου Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών (Τάξη Δ΄)
  • Ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων (Τάξη Δ΄)
  • Ειδικότητα Τεχνικών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων & Κατασκευών (Τάξη Δ΄)
  • Ειδικότητα Πλοιάρχου Εμπορικού Ναυτικού (Τάξη Δ΄)

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει στην άμεση έγκριση των ανωτέρω επτά τμημάτων. Ζούμε σε μια παραμεθόριο περιοχή, με πολλές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, αγωνιζόμενοι ο καθένας από το δικό του πόστο για να αφήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.

Υποχρέωσή μας είναι επίσης να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οποιαδήποτε απόφαση στερεί την παιδεία και την μόρφωση από τα  παιδιά μας με κλειστά σχολεία και καταργημένες ειδικότητες βάζοντας έτσι σε κίνδυνο το μέλλον τους αλλά και καταδικάζοντας την τοπική κοινωνία σε μαρασμό.

Απαιτούμε άμεση και μόνιμη λύση στο ζήτημα αυτό. Κανένα σχολείο κλειστό, καμία διακοπή ειδικότητας.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 15/10/2019 - 19:02

Ο... Κλειδοκράτορας της Βίκυς Σγουρέλη παρουσιάζεται. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Book Cafe του Βιβλιοπωλείου “Πυξίδα” με ομιλήτρια την... μητέρα του, συγγραφέα Βίκυ Σγουρέλλη, ειδική παιδαγωγό, που με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου της, θα αναπτύξει το θέμα με θέμα των μαθησιακών διαφορών και τη συμβολή τόσο των πολυτροπικών κειμένων, όσο και του βιβλίου “Μέμορι ο Κλειδοκράτορας της Μνήμης Και Το Αιώνιο Μυστικό Του Δε Θυμάμαι” στην κατανόηση της λειτουργίας της μνήμης.