ΠΕΣΑΕΝ: Ξανά προβλήματα με τις περικοπές συντάξεων στους πλοιάρχους - εκπαιδευτικούς των ΑΕΝ

Στην ΑΕΝ Οινουσσών Πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης της ΠΕΣΑΕΝ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 25/05/2022 - 15:48

Για άλλη μια φορά ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού είναι στο πλευρό των συνταξιούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών - εκπαιδευτικών στις ΑΕΝ, για το θέμα περικοπή των συντάξεων τους.

Την Τρίτη 24-05-2022, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανάργυρος Κωνσταντίνος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών, Κων/νο Πάσα και τον πρόεδρο των σπουδαστών, Ιωάννη Καντήλωρο και τον Αντιπρόεδρο, Αντώνη Ανδρεάδη.

Η συζήτηση, όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση των σπουδαστών, στην αναβάθμιση των βιβλίων, στην ύλη ορισμένων μαθημάτων, καθώς και στην προετοιμασία των σπουδαστών/στριων για το πρώτο εκπαιδευτικό ταξίδι τους.

Ένα από τα καίρια ζητήματα προς συζήτηση ήταν αυτό που αφορά τους ωρομίσθιους συνταξιούχους Πλοιάρχους οι οποίοι προσφέρουν εκπαιδευτικό έργο στην ακαδημία.

"Ο σύλλογος είχε ενδιαφερθεί για το ίδιο πρόβλημα αλλά όσον αφορά το 2016 και το 2021 για να μην γίνει περικοπή των συντάξεων τους.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την δημοσίευση του ν.4777/2021 άρθρο 53 που τροποποιήθηκε ανέφερε για την προκήρυξη ότι θα έχει ισχύ δύο ετών, ενώ για την μη περικοπή των συντάξεων για τους συνταξιούχους επιστημονικούς συνεργάτες Ναυτικών Μαθημάτων ήταν μέχρι την 30-08-2022.

Αυτό δυστυχώς σημαίνει ότι θα γίνει περικοπή των συντάξεων κατά 30%, στους δυο συνταξιούχους Πλοιάρχους, που βρίσκονται στην Ακαδημία. Είναι κατανοητό, ότι η περικοπή αυτή, δυστυχώς, καθιστά ανέφικτη οικονομικά την προσέλευση των συνταξιούχων Πλοιάρχων στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2022 αλλά και στο προσεχές  εκπαιδευτικό έτος.

Εν κατακλείδι, δεδομένο είναι ότι μέχρι τώρα δεν επαρκεί η προσέλευση εν ενεργεία συνταξιούχων πλοιάρχων για την διδασκαλία ναυτικών μαθημάτων σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό μόνιμων εκπαιδευτικών πλοιάρχων. Ευελπιστούμε να βρεθεί λύση  δια την εύρυθμη λειτουργία της σχολής", καταλήγει η ανακοίνωση του Προέδρου και των μελών της διοίκησης του ΠΕΣΑΕΝ.

 

xana_provlimata_me_tis_perikopes_syntaxeon_stoys_ploiarhoys_ekpaideytikoys_ton_aen

Σχετικά Άρθρα