Χίος, Πέμπτη 2 Ιουλίου

Πρόσληψη 19 καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ικανοποίηση για την απόφαση από την Επιτροπή Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Τετ, 07/08/2019 - 15:36

Η απόφαση για να δοθούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου 19 θέσεις μελών διδακτικού προσωπικού (ΔΕΠ) για πρόσληψη το ακαδ. έτος 2019/20 ελήφθη από τον προηγούμενο υπουργό Παιδείας αλλά υπάρχει συνέχεια του κράτους, γι'αυτό ένα μήνα μετά την απόφαση του υπουργού η  Επιτροπή Στήριξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκφράζει την ικανοποίησή της.
Στο κείμενο που υπογράφει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γεώργιος Κρεατσάς (Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών) σημειώνει ότι οι εν λόγω θέσεις θα καλύψουν άμεσες και επιτακτικές ανάγκες της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμισή του . Επίσης διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία πάντοτε με τις Αρχές Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίλυση και άλλων αιτημάτων αλλά και για την περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, με προτεραιότητα τα Τμήματα που εδρεύουν στη Χίο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 01/07/2020 - 14:51

«Τα σχολεία που φοιτούν τα παιδιά μας είναι εγκαταλελειμμένα από την Δημοτική Αρχή», ανέφερε ο Επικεφαλής της δημοτικής  Παράταξης  «Πρωτοβουλία για την Χίο» και τέως δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς με αφορμή τις έκτακτες επιχορηγήσεις για τις ανάγκες των σχολείων.

Ο κ. Βουρνούς τόνισε ότι ο Δήμος αντί να διαθέσει μέρος των έκτακτων επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές για τις μεγάλες ανάγκες των σχολείων, προτίμησε να τις διαθέσει σε άλλες δαπάνες μικρότερης σημασίας.

«Η εγκατάλειψη των σχολείων από τη Δημοτική Αρχή είναι πολιτική απόφαση» υπογράμμισε ο τέως δήμαρχος συμπληρώνοντας  ότι κατά τη διάρκεια της δικής του δημοτικής θητείας δόθηκαν σημαντικές επιχορηγήσεις στα σχολεία  ενώ προχώρησαν εντάξεις και κατασκευές νηπιαγωγείων και ενεργειακές αναβαθμίσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις του μέλους των σχολικών επιτροπών Αλέκου Αντωνίου που ανέφερε ότι το να διατηρηθούν οι 94 σχολικές μονάδες της Χίου είναι ευθύνη και έχει κόστος.

« Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά την περίοδο 2017-2018 ενέκρινε έκτακτες επιχορηγήσεις  για τα σχολεία που ανήλθαν σε 500.000 ευρώ ενώ το 2019-2020 μειώθηκαν σε 300.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Αντωνίου συμπληρώνοντας ότι « πρέπει να διατηρηθεί υψηλά το πεδίο στην εκπαίδευση όπως το αφήσαμε».

 

politiki_apofasi_tis_dimotikis_arhis_i_egkataleipsi_ton_sholeion