Σ. Ζαχαράκη: Πρόθεσή μας να ανοίξουν τα Δημοτικά στις 8 Ιανουαρίου

Πέμ, 24/12/2020 - 12:34

Για πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου μίλησε την Πέμπτη η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Ωστόσο, όπως εξήγησε, μέσω του «ΣΚΑΪ», οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, μόλις οι ειδικοί αποτιμήσουν την κατάσταση και εισηγηθούν σχετικά.

Σε ερώτηση αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα και Γυμνάσια και τα Λύκεια, απαντησε πως «θα θέλαμε και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία», αν το επιτρέψει η επιτροπή των ειδικών. 

Κατά την Ζαχαράκη, τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%» σημείωσε.

Για την τηλεκπαίδευση είπε πως η ύλη προχωρά κανονικά και πως «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών». Ξεκαθάρισε, πάντως, πως η τηλεκπαίδευση «δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα».

 

Πηγή: ΣΚΑΪ

Σχετικά Άρθρα