Στήριξη στη διαμαρτυρία γονέων του 9ου Δημοτικού Σχολείου

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων
Τετ, 20/11/2024 - 06:34
φωτο Πολίτης

  Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου στέκεται μαζί με τους γονείς του 9ου Δημοτικού σχολείου Χίου και στηρίζει τη διαμαρτυρία τους απαιτώντας να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που αναδεικνύονται στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

           Η περίπτωση του συγκεκριμένου σχολείου που αφορά ζητήματα ασφάλειας ή και υποδομών δεν είναι δυστυχώς η μόνη. Υγρασία, φουσκώματα σε τοίχους, απροσπέλαστα τμήματα σχολικών κτιρίων, containers, συναντιόνται με την έλλειψη χρημάτων και την έλευση του χειμώνα. Χρόνο με το χρόνο η πολιτική της "αυτοτέλεια" της σχολικής μονάδας, δημιουργεί ασφυξία.

        Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών απαιτεί άμεσα έλεγχο όλων των σχολείων κτιρίων, που επανειλημμένα έχουμε τονίσει ότι πολλά είναι υπέργηρα και παρεμβάσεις για την ασφάλειά τους σε σύγχρονη αντιπυρική, αντισεισμική θωράκιση, προσβασιμότητα και νέες αίθουσες και σύγχρονες υποδομές.  Να δοθούν άμεσα πιστοποιήσεις καλής λειτουργίας όλων των καυστήρων και να εξασφαλιστεί πετρέλαιο.

Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση στο ύψος των αναγκών!

Για όλα αυτά και για όσα ακόμη μας απασχολούν καλούμε τους συλλόγους γονέων και διδασκόντων να δώσουν μαζικό παρών την Τετάρτη στη γενική απεργία στις 11:00 στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

 

Σχετικά Άρθρα