Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χίου

Σάβ, 27/06/2020 - 20:29

 

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Χίου,  μπορούν να προσέρχονται στο σχολείο μέχρι και την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 και ώρες 18:00-21:00, στο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Χίου (πρώην Εμπορική Σχολή) στην οδό Μιχάλων 5.
Τηλ. Επικοινωνίας 22710-22970

Το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Χίου, που πλέον λειτουργεί με τριετές πρόγραμμα σπουδών, αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία με άριστες προοπτικές για επαγγελματική σταδιοδρομία, προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, αρκεί να έχουν απολυτήριο Γυμνασίου.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του είναι:

·         Παροχή Απολυτηρίου Λυκείου και Πτυχίου Ειδικότητας

·         Μειωμένο εσπερινό ωράριο

·         Αυξημένο όριο απουσιών

·         Αναβολή στράτευσης

·         Παιδαγωγικό και μαθησιακό κλίμα

·         Ευκολότερη πρόσβαση σε ΑΕΙ & ΤΕΙ λόγω ξεχωριστού ποσοστού εισαγωγής

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ

·         ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

Οι εγγραφές στο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Χίου μπορούν να γίνουν μέχρι και τις 2 Ιουλίου 2020.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 15:22

 

Φέτος πιάσαμε τα... άκρα, ανέφερε σε συνεντευξή της στο Ράδιο "Α"  η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευτυχία Βλυσίδου, κρίνοντας τις επιδόσεις των υποψηφίων της Χίου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τη μια μεγάλο ποσοστό στις επιδόσεις κάτω του 12 , από την άλλη μεγάλο ποσοστό σε άριστα γραπτά άνω του 18,1, σε αντίθεση με πέρσι που η πλειοψηφία των υποψηφίων είχε κινηθεί στο μέσον, δηλαδή μεταξύ 12 και 18.

«Υπό τις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων είμαι ευχαριστημένη», δήλωσε η Δ/ντρια αφού μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά φέτος βρέθηκαν αντιμέτωπα και με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω covid-19.

Στα αξιοσημείωτα των βαθμολογιών που γνωστοποιήθηκαν περιέλαβε το ότι σε όλα τα ΓΕΛ υπάρχει η ίδια διακύμανση, το ότι παρουσιάστηκαν πολύ υψηλά ποσοστά άριστων γραπτών σε συγκεκριμένα μαθήματα, όπως στην κοινωνιολογία (43%), στην βιολογία και οικονομία (πάνω από 30%), αλλά και στη φυσική, όπου δυο στα 10 γραπτά ήταν άριστα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των υποψηφίων των ΕΠΑΛ σημείωσε ότι και εκεί μεγάλο ήταν το ποσοστό εκείνων που βαθμολογήθηκαν κάτω από το 12, αλλά υπάρχουν και πολύ καλές επιδόσεις (συγκριτικά με το παρελθόν), ειδικά στους τομείς υγείας και ναυτικό.

Η κα Βλυσίδου προέτρεψε τους υποψήφιους να μην επηρεαστούν από όσα ακούνε αυτές τις ημέρες για τις βάσεις και να επιλέξουν σχολές με βάση τα «θέλω» τους. Άλλωστε οι βάσεις πέρα από τους βαθμούς στις πανελλαδικές διαμορφώνονται και από τη ζήτηση της κάθε σχολής, οπότε το που θα καταλήξουν κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Τέλος προέτρεψε τα παιδιά να ελέγξουν την οριστικοποίηση του μηχανογραφικού τους και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να επικοινωνήσουν με τα σχολεία τους.