Συνεργασία Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δήμου Χίου για τη μεταστέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ
Τετ, 05/10/2022 - 13:07

"Δήμος Χίου και Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί λύση στο κτιριακό πρόβλημα του Ειδικού Σχολείου", ανέφερε σήμερα από το Ράδιο -"Αλήθεια" η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Κατερίνα Στρατάκη παρουσιάζοντας το σχέδιο που έχουν συναποφασίσει και συνοψίζεται στα ακόλουθα:

• Αύριο επίσκεψη στο χώρο που στεγάζεται στα Λιβάδια το σχολείο, ώστε να εξεταστεί -μαζί με τεχνικούς του δήμου- η δυνατότητα επέκτασής του και σε κάποιους άλλους χώρους, εξασφαλίζοντας και τη σύμφωνη γνώμη του Νοσοκομείου, του οποίου ιδιοκτησία είναι το συγκεκριμένο κτίριο.

"Υπάρχει ένα γυμναστήριο, ίσως και κάποιοι άλλοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούνώστε άμεσα να βελτιωθούν οι συνθήκες", ανέφερε η κα Στρατάκη.

• Ο Δήμος Χίου ήδη ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας και τις Κτιριακές Υποδομές να σταλεί στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας το κτιριολογικό πρόγραμμα που προβλέπει τις προδιαγραφές λειτουργίας ειδικών σχολείων. Βάσει αυτού, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας θα αιτηθεί από το Δήμο να προχωρήσει στην προκήρυξη μίσθωσης χώρου για τη στέγαση του σχολείου. Ελπίζεται η διαδικασία να επισπευσθεί ώστε σε ένα μήνα η διεύθυνση να έχει στα χέρια της τα ζητούμενα από το υπουργείο.

Παράλληλα προχωρά από το Δήμο η Μελέτη για νέο κτιριακό συγκρότημα για τις δομές ειδικής εκπαίδευσης - (στο Καρράδειο) με στόχο το έργο να ενταχθεί στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου, ώστε τα επόμενα χρόνια να δοθεί οριστική λύση.

 

Σχετικά Άρθρα