Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

ΤΔΕ: Ανακοινώθηκε η εξεταστική 4 ημέρες πριν ξεκινήσει!

Έξαλλοι φοιτητές και φοιτητικός σύλλογος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/05/2020 - 12:21

25 Μαΐου αποφασίστηκε η έναρξη της εξεταστικής περιόδου στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, γεγονός που συναντά την αντίδραση του Συλλόγου των Φοιτητών του τμήματος που καταγγέλλουν ότι  η απόφαση γνωστοποιήθηκε μόλις 4 ημέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων και ζητά αυτές να μετατεθούν για τις αρχές Ιουνίου.

Όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σωκράτης Κοντοπός το πρόγραμμα της εξεταστικής θα ανακοινωθεί σήμερα, σύμφωνα με την γραμματεία,  ενώ ακόμα εκκρεμεί να ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει  η εξ αποστάσεως εξέταση σε κάθε μάθημα ξεχωριστά, από τον εκάστοτε καθηγητή.

Στη Γενική Συνέλευση του ΤΔΕ συμμετείχε ο εκπρόσωπος των φοιτητών, Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Σωκράτης Κοντοπός, ο οποίος αντιπρότεινε η εξεταστική να πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου, εκφράζοντας παράλληλα τη δυσαρέσκεια του Σώματος των φοιτητών σχετικά με την απόφαση που ελήφθη.

« Ο χρόνος ο οποίος δίνεται στους φοιτητές για προετοιμασία, εν όψει της εξεταστικής αυτής, είναι ανύπαρκτος.  Συγκεκριμένα, είναι 4 μέρες από την ανακοίνωση του προγράμματος, ενώ οι καθηγητές δεν έχουν λάβει υπόψιν ότι μέχρι στιγμής οι φοιτητές δεν έχουν παραλάβει ακόμη τα συγγράμματα τους», ανέφερε ο Σωκράτης Κοντοπός.

«Πρέπει να καταλάβουν οι καθηγητές, οι οποίοι έλαβαν και την εν λόγω απόφαση, ότι πρώτα από όλα ως ακαδημαϊκοί θα έπρεπε να αντιλαμβάνονται τη δύσκολη συνθήκη στην οποία βρισκόμαστε όλοι και τον εύλογο απαιτούμενο χρόνο για την προετοιμασία μας, για τη μελέτη μας και τις συνθήκες για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί", συνέχισε λέγοντας ότι θα έπρεπε να τους αντιμετωπίζουν ως φοιτητές και ανθρώπους που βιώνουν και οι ίδιοι τις δυσκολίες των καιρών.

«Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη μερίδα του συνόλου των καθηγητών, να αντιμετωπίζει την εξεταστική περίοδο σαν την τελευταία ώρα στην δουλειά», σχολίασε και συνέχισε:

«Ως Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων «Δ.Γληνός», εμπιστευόμασταν τους καθηγητές. Είχαμε την εντύπωση πως μπορούμε να στηριζόμαστε πάνω τους στα εύκολα και στα δύσκολα, πόσο μάλλον σε μια μικρή κοινότητα όπως αυτή του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Δυστυχώς, στην πράξη φάνηκε πως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά από όσα πιστεύαμε.

Σεβόμαστε το έργο των καθηγητών και κατανοούμε πως δεν παύουν να υπάρχουν και εκείνοι που ενδιαφέρονται πραγματικά για τη μάθηση, όμως τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία, η οποία -αποδεδειγμένα πλέον- δεν αντιμετωπίζει έτσι την κατάσταση.

Αντιπρόταση του συλλόγου παραμένει ίδια και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση, η εξεταστική να πραγματοποιηθεί από αρχές Ιουνίου, όπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα τμήματα της Σχολής Επιστημών της Διοίκησης.

Δεν ευθύνονται οι φοιτητές για το γεγονός ότι το τμήμα δεν συνεδρίασε νωρίτερα».

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.

etoima_ta_dimotika_sholeia_gia_tin_epanaleitoyrgia_toys