Τέρμα στην… Ειδική κοροϊδία

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 10/04/2014 - 15:31

Απηυδισμένοι από τον εμπαιγμό που υφίστανται, 6 χρόνια τώρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του Ειδικού Σχολείου κατήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ειδικές δομές εκπαίδευσης στο νησί μας (νηπιαγωγείο, δημοτικό ΕΕΕΕΚ), οι οποίες εξακολουθούν να στεγάζονται στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, αφού τα σχέδια για τη δημιουργία σχολικού συγκροτήματος στο Καράδειο παραμένουν γράμμα κενό.
Τα πυρά τους στράφηκαν τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας και τον ΟΣΚ, όσο και προς την τοπική αυτοδιοίκηση, για να καταλήξει ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Παραδείσης, λέγοντας ότι ο πραγματικός λόγος της κοροϊδίας εντοπίζεται στο ότι αντιπροσωπεύουν λίγες ψήφους.
Παρουσιάζοντας το χρονικό της ανέγερσης ειδικού σχολείου, θύμισε το 2008 τη δέσμευση του τότε υπουργού Στυλιανίδη για τη χρηματοδότησή του με 5 εκατομμύρια ευρώ, την εν συνεχεία – όπως είπε – διαμάχη μεταξύ της Νομαρχίας και του Δήμου για το ποιος φορέας θα υπογράψει σύμβαση με τον ΟΣΚ για να εκτελέσει το έργο, τις αλλαγές του κτηριολογικού προγράμματος, που καθυστέρησαν σημαντικά την πορεία του, θύμισε ότι είδαν ακόμη και τις μακέτες του έργου, μένοντας όμως μόνο σ’αυτές, αφού χρονικά οδεύσαμε στην περίοδο που η χώρα μπήκε στη δίνη της κρίσης, οπότε με την επίκλησή της καθώς και τις αλλαγές στον ΟΣΚ, πάγωσε το θέμα. Οι ελπίδες των γονέων αναπτερώθηκαν το Δεκέμβρη του 2012, μέσω συνέντευξης του Προέδρου της ΔΕΠ, Νίκου Νύκτα, ότι θα δημοπρατηθεί το έργο μέσω ΟΣΚ όμως και πάλι δεν έγινε κάτι, φτάνοντας στο σημείο πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος να υποστηρίζει ότι ο ΟΣΚ διεμήνυσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα και πρέπει να αναζητηθούν αλλού οι πόροι για να γίνει η μελέτη του έργου.
«Η δυνατότητα εκπόνησης της μελέτης θα χρειαστεί 3 χρόνια, πέρα από το γεγονός ότι έχει πάψει να υφίσταται η προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΟΣΚ, Περιφέρειας και Δήμου. Δηλαδή, φτου κι απ’την αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παραδείσης.
«Η αγανάκτησή μας», είπε, «μας οδηγεί προς τον ιδιωτικό τομέα, αναζητώντας κάποιον χορηγό που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, δηλαδή να ζητιανέψουμε πάλι».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Άννα Σωτηρίου που χαρακτήρισε απαράδεκτη την αντιμετώπιση των παιδιών τους από την πολιτεία, ενώ ο Γιώργος Πατεριμός σχολίασε πως το Ειδικό Σχολείο Χίου ίσως είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που στεγάζεται στον 1ο όροφο κτηρίου, παρόλο που σ’ αυτό – μεταξύ άλλων – φοιτούν και παιδιά με τετραπληγία.
Στη συνέντευξη συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων, με το Βασίλης Μαυρέλο να παίρνει το λόγο και ως δάσκαλος ειδικής αγωγής που υπηρετεί στο συγκεκριμένο σχολείο, για να αναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της στέγασής τους στο κτήριο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, ενώ ο Γιώργος Αμπαζής πρότεινε άμεσα να προκληθεί σύσκεψη των αρμόδιων τοπικών φορέων, με τη συμμετοχή Περιφέρειας και Δήμου ώστε να αναληφθούν πολιτικές ευθύνες.

Σύλλογος Γονέων Ειδικού Σχολείου - Θέλουμε το σχολείο που μας υποσχέθηκαν

Σχετικά Άρθρα