Χίος, Πέμπτη 16 Ιουλίου

Βραβείο σε Δασκάλα του νησιού μας

Δευ, 07/10/2019 - 06:56

Η Δασκάλα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Δέσποινα Αρμενάκη βραβεύτηκε από την UNESCO για την Εκπαιδευτική προσφορά της σε Παραμεθόριες Περιοχές. Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου είναι ο Μιχάλης Μελαχροινούδης.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 15/07/2020 - 18:29

Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα δάση». Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, που συντονίζει το πρόγραμμα,  προκήρυξε τη σχολική χρονιά 2019 - 20  πανελλήνιο διαγωνισμό Δασο - οικοκώδικα.

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιαστήκαν τη φετινή χρονιά και οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω COVID-19, 24 σχολεία από την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κατάφεραν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να αναδείξουν τη δουλειά τους.  Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές της  Γ’  γυμνασίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια εικαστικών Μαρία Κασαπίδου,  έμαθαν να φωτογραφίζουν τη φύση, τα δέντρα και τα τοπία της Χίου και δημιούργησαν το δικό τους «Δασο – οικοκώδικα».