Υπερθεματίζουν των πειραματικών οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Χίου

Και δηλώνουν ότι ήταν υποχρεωμένοι να προτείνουν σχολεία
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 08/04/2021 - 14:28
Ηχητικό απόσπασμα: 

Οι δύο Διευθυντές Εκπαίδευσης, Αριστείδης Κελεπερτζής από την Πρωτοβάθμια και Αιμιλιανός Ευαγγελινός από την Δευτεροβάθμια, που δέχονται τα "πυρά" από τους συνδικαλιστές (σύλλογο δασκάλων, πρόεδρο ΕΛΜΕ και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ) για την απόφασή τους να προτείνουν στο νησί τη λειτουργία πειραματικών σχολείων, μίλησαν σήμερα στο Ράδιο "Αλήθεια" και υπερθεμάτισαν των συγκεκριμένων σχολείων, ενώ δήλωσαν ότι ήταν υποχρεωμένοι, αφού δεν υπήρξε πρόταση συλλόγου διδασκόντων από συγκεκριμένες μονάδες, να προτείνουν εκείνοι κάποιες.

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο κος Κελεπερτζής έχει προτείνει να λειτουργήσουν ως πειραματικά το νηπιαγωγείο Αγίου Μηνά και το 8ο δημοτικό σχολείο Χίου, ενώ ο κος Ευαγγελινός πρότεινε το 3ο Γενικό Λύκειο και δεν κατέθεσε πρόταση για Γυμνάσιο.

Χθες μάλιστα, με τηλεδιάσκεψη εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολείων.

Θυμίζουμε ότι αύριο στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας ο Σύλλογος Δασκάλων έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τον κο Κελεπερτζή να απαντά ότι το "γραφείο μας είναι πάντα ανοιχτό".

Όπως είπε το πειραματικό σχολείο εφαρμόζει νέες μεθόδους εκπαίδευσης σε συνεργασία με πανεπιστημιακά ιδρύματα, ενώ η ένταξη μαθητών μετά από ενδιαφέρον που θα εκδηλώσουν οι γονείς (εφόσον ληφθεί απόφαση από το Υπουργείο Παιδείας για τη λειτουργία τους), θα γίνει με κλήρωση και θα αφορά μόνο τους εγγραφέντες στην 1η τάξη.

Ο κος Κελεπερτζής, μέσω της συνέντευξής του  η οποία επισυνάπτεται, όπως και τμήμα της συνέντευξης του κου Ευαγγελινού- απαντά επίσης στα ζητήματα που τίθενται από τους συνδικαλιστές και αφορούν τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών στα πειραματικά σχολεία, την αξιολόγησή τους, καθώς και στο γιατί δεν έγινε πρόταση για λειτουργία μιας νέας σχολικής μονάδας και επελέγη η "λύση" της μετατροπής μιας υφιστάμενης.

 

Σχετικά Άρθρα