3.823 αιτήσεις για ενίσχυση επιχειρήσεων λόγω κορωνοϊού στο Βόρειο Αιγαίο

Στα 40 εκ.ευρώ η συνολική δαπάνη
Παρ, 15/01/2021 - 14:26

Ολοκληρώθηκε χτες 14.01.2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο Πρόγραμμα Στήριξης των Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19, μετά από σχετική πρόσκληση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν ανέρχονται σε 3.823, με συνολική αιτούμενη επιχορήγηση 103. 377.789,3 ευρώ ενώ η συνολική δαπάνη της παρούσας δράσης ανέρχεται σε 40.000.000 ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης θα γίνει από τα αρμόδια όργανα, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το παραγωγικό δυναμικό των νησιών μας, που τόσο έχει πληγεί από την πρωτοφανή πανδημία.

 Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης τόνισε:

«Ολοκληρώθηκε χτες η πρώτη φάση του Προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων για την Covid 19 και από δω και πέρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία με την αξιολόγηση των αιτήσεων και την χρηματοδότηση. Το επόμενο διάστημα θα πέσουν στην τοπική κοινωνία 40 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένη ως Περιφερειακή Αρχή γιατί είμαστε μεταξύ των πρώτων σε δαπάνη Περιφερειών, έχοντας εξασφαλίσει το μέγιστο ποσό που μπορούσαμε αυτή την περίοδο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της αγοράς και ήδη μαζί με τους συνεργάτες μου αναζητούμε τρόπους προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλω να συγχαρώ τους υπαλλήλους της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη μέχρι τώρα συνεργασία που έχουμε και για την αποτελεσματικότητα τους στην υλοποίηση μεγάλων και δύσκολων προγραμμάτων, προς όφελος της κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα