540.000 ευρώ για τα γήπεδα Χίου, Καλλιμασιάς και Καρδαμύλων

Στα πλαίσια προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας Β. Αιγαίου και Δήμου Χίου
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 20/02/2019 - 14:37

Το δρόμο προς δημοπράτηση αναμένεται να πάρουν σύντομα τα έργα τοποθέτησης χλοοτάπητα στα γήπεδα Καρδαμύλων και Καλλιμασιάς και ταρτάν στο γήπεδο Χίου, στο πλαίσιο συνεργασίας του  Δήμου Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο τίθεται προς έγκριση η Προγραμματική Σύμβαση, με την οποία η Περιφέρεια, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα χρηματοδοτήσει τα έργα με το ποσό των 540.000 ευρώ.

Όπως είπε στην "Α" ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης υπήρξε μια σωστή και καλή συνεργασία με την Περιφέρεια - την Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Θοδ. Βαλσαμίδη- η οποία θα συνεχιστεί και σε άλλα έργα αθλητικού ενδιαφέροντος.

"Ολοκληρώνουμε την μελέτη για το γήπεδο του Εφήβου και τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με το σωματείο για να τους ενημερώσουμε - όπως έχουμε υποσχεθεί- στα πλαίσια της παραχώρησης του χώρου στο Δήμο. Από την Περιφέρεια η κα Καλογήρου έχει δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει το έργο, που μπορεί να κοστίσει ακόμα και 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπάρχει αντίστοιχη δέσμευση και για τα έργα στα γήπεδα Αγ. Γεωργίου και Θυμιανών, καθώς και  για το μηχανοστάσιο του Κολυμβητηρίου και τη λειτουργία της εξωτερικής πισίνας", ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Καμπούρης. 

Παράλληλα όπως λέει ο αντιπεριφερειάρχης Σ.Κάρμαντζης πρόκειται για έργα που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στο γήπεδο των Καρδαμύλων, στο γήπεδο της Καλλιμασιας και στο Δημοτικό Στάδιο αναβαθμίζοντας τις υποδομές για τα αθλητικά σωματεία του νησιού.

540.000_eyro_gia_athlitikes_ypodomes_tis_hioy_apo_tin_perifereia

Σχετικά Άρθρα