7.300 μέσα στη νέα δομή στη Μυτιλήνη. 172 οι θετικοί στον κορονοϊό

Σάβ, 19/09/2020 - 07:02

Ομαλά συνεχίζεται η επιχείρηση της Αστυνομίας για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στη δομή του Καρά Τεπέ στη Λέσβο με 7300 άτομα να έχουν μπει στο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας, ενώ λίγοι είναι ακόμη εκείνοι που περιμένουν στην ουρά.

Από τους 7300 που έχουν μπει στη δομή του πεδίου βολής 172 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεταφερθεί σε ειδικούς χώρους όπου λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα.

Την ίδια στιγμή ο δρόμος που επί μέρες παρέμενε κλειστός έχει δοθεί στην κυκλοφορία και συνεργεία έχουν αρχίσει να καθαρίζουν την περιοχή απ’ ότι άφησαν πίσω τους οι μετανάστες

Η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο νησί Astrid Castelein σε δήλωσή του σχετικά με την επιχείρηση της ελληνικής Αστυνομίας να πείσει τους μετανάστες να μεταφερθούν από τους δρόμους στη νέα, προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ, είπε, «από τη στιγμή που είναι ειρηνική, είναι καλή κίνηση. Εδώ στους δρόμους υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια, για τη δημόσια υγεία και δεν είναι οι αξιοπρεπείς συνθήκες που χρειαζόμαστε για όλους».

«Πρόκειται για επιχείρηση με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και με ανθρωπιστικό χαρακτήρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας.

www.emprosnet.gr

Σχετικά Άρθρα